woensdag 3 januari 2007

Nog steeds kerstvakantie

Alle kerst: -pieken, -ballen, -sterren, -mannen, -sokken, -kussens, -servies, -kaarsen, -kaarten, -tafereeltje met muziek, als ik het zo opnoem is het meer dan dat ik dacht, zitten weer in de doos of zijn opgeruimd. En toch ga ik dit jaar weer voordat het kerst is, eerst even in de winkel kijken of er nog iets leuks te koop is, noem het gewoonte. Onze kerstboom ligt te wachten aan de kant van de weg, om opgehaald te worden voor de kerstboomverbranding. Niet dat ik er nou zo schoon genoeg van had. Maar gewoon omdat kerst meteen alweer zoverweg leek.

Het huis hangt nu vol met slingers. Niet voor een dag, maar voor twee weken. Dat heb je als er drie mensen in dezelfde periode achter elkaar jarig zijn. Niet zo leuk voor de rest van het jaar, dan hebben we nog maar twee feestjes te goed. Als we dat nou beter verdeelt hadden in het begin hadden we vijf feestjes gehad tegenover nu een in het begin van het jaar voor drie man, en verderop in het jaar nog twee feestjes. Daar is niet zo goed over nagedacht, jammer eigelijk.

De kerstvakantie voor de kinderen is driekwart voorbij. Vandaag maar even iets gedaan om lekker wat energie kwijt te kunnen. Lekker naar het zwembad geweest. Uitgeraasd en moe mee naar huis. Een goed moment om het slaapritme weer normaal op te pakken. Op tijd naar bed en iets minder lang uitslapen. Met het oog op de schooldag. Zo kunnen ze daar weer wat aan wennen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Drie feestjes achter elkaar. En dan twee voor de rest van het jaar.
Waarom niet elke dag een feestje of feestelijk gevoel.
Pluk de dag voordat je in een vaas eindigd.

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##