maandag 6 augustus 2007

Vakantie zit er weer bijna op

Het rustige vaarwater is weer in zicht voor mij. Deze week weer alles een beetje in het gareel zien te krijgen. Bedtijden aanscherpen. Controle op school- en sportspullen. Is alles nog compleet, dan nog even naar de winkel. En ik heb weer tijd om te bloggen. De afgelopen weken hebben we veel gedaan. Ons lijstje is bijna helemaal afgestreept.
We gingen naar het E3-strand, daar hebben J. en ik het surfen weer eens opgepakt, dat was twintig jaar geleden. En het ging meteen weer als vanouds. Dat kon puber J. ook. Dacht hij. Viel dat even zwaar tegen. Na een aantal verwoede pogingen staakte hij zijn gevecht met de giek en het zeil. Het doorzettingvermogen wat wij hadden, twee dagen er op klimmen en eraf vallen, dat had hij niet.
Historisch
Openluchtmuseum Eindhoven. Met een doekaart de geschiedenis verkennen. Met een houtzaag een plankje afsnijden, daarna inbranden met heet ijzer. De was doen. Eerst water halen met een juk waar twee houten emmers aanhangen. Dit storten in een wasbak. Met de hand de was doen. Hiermee een munt verdiend. Op naar de herberg met versierd plankje en munt. Daar kon je een drankje kopen en kreeg je op je plankje een wafel.
Bij de bioscoop zitten we tegenwoordig allemaal in een andere zaal. De boys houden allemaal van verschillende film. Zo zagen we the Transformers, Ratatouille, Harry Potter And The Order Of The Phoenix , Zoop in Zuid-Amerika,Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfe.
In het Papegaaienpark in Oerle raak je niet uitgekeken. Het voeren van de papegaaien blijft leuk, ook voor volwassenen.
ZooParc Overloon. Dieren kijken in een mooi aangelegd park met speeltuin. Grotten van Han op verzoek van de kinderen. We vonden het allemaal geweldig.
Dagje Antwerpen, daar kennen ze pas solden. Met vijftig tot zeventig procent korting. En het ene kledingmerk na het andere. We gaan nog eens terug zonder kinderen.
Dagje MG-en around de Peel. Twee jongens uit logeren. T. mocht mee heel de dag rijden. De hemel was blauw en de zon scheen.
Zo ook op ons dagje Domburg. We waren al om negen uur in Domburg. Allemaal een rugzak, met daarin het ontbijt. We kwamen met eb en gingen met vloed. Een hele dag vermaak met zand, krabjes, zeesterren, schelpen, zandkastelen, kuilen, zwemmen in de golven. Dat was in een notendop wat we zoal hebben gedaan.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat leest inderdaad als een welbesteedde vakantie. We bellen snel voor een afspraak.

Anoniem zei

Wow.
Ik vind dat je vakantie hebt verdiend.

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##