vrijdag 30 maart 2007

Een dagje wellnessen



Hoe is het nou om zo'n dag in een beautycentrum te zijn, daar heel de dag vertroeteld te worden? Ons mam en ik hebben het er veel over gehad. Wij zouden nog een keer zo'n dagje willen meemaken. Een keer, werd nu. We boekten bij thermen geldrop een arrangement. Het Sea Dream beautyverwenarrangement. Dit was het programma:

11.00 uur: Ontvangst met Café of Thee Complèt, dus koffie met appelgebak.

Schoonheidsspecialiste Esther nam met ons de dag door. We kregen een kaartje met de tijden waarop we in het beautycentrum verwacht werden.

Eerst lekker gedouched. Daarna hadden we tijd voor een bezoekje aan een van de sauna's. En om even te zwemmen in het zwembad.

13.00 uur: Sea Essential gelaatsbehandeling van 40 minuten, inclusief een zeekleipakking voor op de rug. En een paraffinehandpakking.


Gezichtsbehandeling, ze gebruiken producten van de zee. Je kon kiezen of wenkbrauwen epileren of een gezichtmassage. Wij kozen het laatste. Onze handen gingen in de crème, daarna moest je ze dompelen in een soort friteuse met gesmolten paraffine. Zodra je je handen eruit haalden stolde deze. Een plasticzakje eromheen, dit bleef tijdens de behandeling zo zitten. Op je rug een aluminiumfolie met kleimassa. Dit ging na een tijdje knisperen. Toch erg aangenaam als je daar zo lag.


Hierna hadden we tijd om onze lunch te nuttigen. Met een karaf water erbij. We mochten kiezen uit de maaltijdsalades op de menukaart. Mam had salade met warme geitenkaasjes in spek met walnoten en honing, ik een met gamba's, frambozendressing, tomaatjes. Heerlijk, echt genieten.

15.00 uur: Sea essential coconpakking.

Eerst werd je helemaal gescrubd en moest je even douchen. Daarna werd je ingesmeerd met een papje van cacao. Met plasticfolie werd je afgedekt en de elektrische deken ging als een cocon om je dicht. Zo moest je twintig minuten blijven liggen. En wat doen meiden dan; giechelen. De bedoeling was dat je ging zweten en dat gebeurde ook. De werking van de cacoa was reinigend en ontslakkend. Daarna moest je afspoelen. Omdat we nog gingen zonnebaden, kregen we de bodycrème mee om als "after" te gebruiken.

16.45 uur: Zonnen onder de magic-power bruiningsbank.

Na onze fruitcocktail, gingen we onder de zonnebank.

17.30 uur: Sea holistic stempelmassage van 25 minuten.

Eerst werden we bewerkt met kruidenbuildjes(de stempels), daarna kregen we een massage. We werden er allebei loom van. Ons verwendagarrangement zat erop. Ik vond het veel gedoe, maar wel erg relaxed.

Om de dag af te sluiten zijn we nog in de stoomcabine geweest. Daarna hebben we nog heerlijk gegeten. Lamsrack met frietjes. Na het eten nog een sauna bezocht. Tijd om naar huis te gaan vonden we. Om half tien stonden we met een huidje zo zacht als een perzik, en ruikend naar sea essential bodycrème buiten. Relaxed en voldaan gingen we richting huis.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het moet een fijn dagje zijn geweest.
Het woord WELNESSEN heb ik proberen te zoeken met Google maar weinig van te vinden of te wel niks.
Is het ongeveer hetzelfe als NIEPRESSEN

Esther van Lange zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Esther van Lange zei

@jos: kijk eens bij "wellness".

Anoniem zei

Ja, nu zie ik het. Ik had die ene L gemist, stom he.

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##