donderdag 29 maart 2007

Dierendagboek(17)

Het is tijd om het dierendagboek uit de kast te halen. Er valt heel wat te beleven daarbuiten. Dus vanaf nu kun je er weer over lezen. De natuur is alom in beweging. De padden hebben hun trek gehad en hun kettingen gelegd. De groene_kikker heeft zijn best gedaan bij ons in de vijver (lees: kikkerdril in de vijver).


De mannetjes
fazant hoor je af en toe roepen. Ze zijn op zoek naar vrouwtjes. Er loopt er een die drie vrouwtjes aan de haak heeft geslagen.
Alle vogeltjes zijn druk doende met het bouwen van nestjes. De
turkse_tortel zit ergens. Ik weet nog niet waar. Hij of zij komt iedere dag eten op ons terras. De witte_kwikstaart is weer gearriveerd. De groene_specht fourageert regelmatig tussen het hoge gras. Ik denk insecten. De kleine_bonte specht vloog luid krijsend rond en hield me in de gaten vanuit de walnotenboom. De winterkoning zit te nestelen in de beukenhaag. Als je er voorbij komt vliegt hij luid kwetterend weg. Het roodborstje komt regelmatig nieuwsgierig even kijken.


Zodra het een zonnige dag is zie je vlinders, ze zijn gewekt door de warmte van de zon, zo ook de vliegen, muggen, bijen en hommels, ze zijn er weer.

Als je goed oplet gebeurt er zoveel leuks om je heen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi in elkaar gezet.

Esther van Lange zei

@jos: Dank je wel.

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##