zaterdag 15 april 2006

Pasen

De kinderen zijn er al heel de week mee bezig op school. Met pasen krijgen ze een paaswerk-boekje, zoals met kerst een .......werkboekje. Goed zo. Een boekje met allemaal werkjes rondom pasen. Zoek de verschillen, boter kaas en eierenspel, paashaasdoolhof, eieren bezorgen. En bij alle werkjes die ze doen worden ze deze week beloond met een chocoladepaasei. Op school hebben ze ook een eiertikspel. Ieder kind moet een gekookt ei mee naar school nemen. Die van S. moest voorzien worden van een laagje nagellak, want dat maakt sterker. De kinderen verzamelen op het schoolplein met hun ei. Dan gaan twee kinderen van verschillende klassen tegenoverelkaar staan en zeggen ze een rijpje op:


tik, tik, tik
jij en ik
eitje groot, eitje klein
wie zal hier de koning zijn?
Dan tikken ze hun eieren tegenelkaar. Degene met het kapotte ei valt af. En zo gaan ze door totdat er een winnaar is. Dit is dan de Koning of Koningin. Deze wordt op een troon gezet en krijgt een kroon en een zak chocolade eitjes. Het leuke ervan is dat het altijd een verassing is wie er wint. Jong of oud.
En ook bij de logopediste kreeg S. als beloning voor het harde werken een ...... sticker. Weer goed. Bij J. op school hadden ze de eitjes verstopt in het schoolgebouw en mocht de bovenbouw overal zoeken. T. heeft vanmiddag eieren gezocht op de voetbalclub. Daarna mochten ze nog penalty's schieten. Omdat het zo'n slecht weer is geweest, staan wij tweede paasdag aan de zijlijn van het voetbalveld. De inhaalwedstrijden zijn dan gepland. T. en S. moeten voetballen. De een s'morgens en de ander s'middags. Het is te hopen dat het een beetje weer is. Dat verzacht het verplicht op het voetbalveld staan een beetje. En ik ben vergeten paaseitjes te kopen om te verstoppen. Dacht het nog even in de winkel te doen. Maar in de winkels is geen paasei meer te vinden. Toch raar, want pasen moet nog beginnen.



Spciaal gestylde eierdopjes.




Gemaakt door onze kunstenaar J.

Geen opmerkingen:

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##