dinsdag 23 mei 2006

Hobby's

In een gezin van vijf personen wordt er heel wat aan hobby's gedaan.
Zo zitten twee van mijn jongens op
voetbal. T. is begonnen met voetbal nadat hij zwemdiploma A, B en C op zak had. Hij speelt bij de E1 en S. speelt bij de F2. Ze trainen een keer per week. Op zaterdagmorgen spelen ze een wedstrijd. Vanaf dat je tien jaar bent ga je naar de D. Dan moet je voortaan twee keer per week trainen. S. heeft daarnaast zwemles, hij is bezig met het halen van zijn B-diploma.
T. doet sinds kort aan
breakdance. Hij heeft in vier weken level een gehaald. En dat leverde hem een gele bandana op.
Alledrie mijn jongens zijn eerst begonnen met zwemles. Vanaf dat ze twee maanden oud waren ging ik met ze babyzwemmen. Voor J. werd het diploma A, B en C. Door met zwemvaardigheid een en twee. Hij wilde blijven zwemmen. Dan wordt je lid van een zwemvereniging.

.

Hier train je je techniek en kun je aan zwemwedstrijden meedoen.
Vorig jaar is daar duiken met perslucht bij gekomen. Hij heeft een cursus gedaan voor scuba duiker te worden. Nu is hij om de week een middag te vinden in het zwembad of buiten, om te duiken. Duiken doe je altijd met een buddy. Dit is een kameraad, die controleert je materiaal en helpt je ook in noodsituaties. Het is een soort waterscouting, maar dan onderwater.

.

J. heeft een grote hobby en dat is modelbouw. Hij is bezig met een spoorplan. Daar komt veel bij kijken. Miniatuurbouw, electrotechniek, knutselen, fantasie en creativiteit.
Pa en ma hebben ook hobby's. J. doet in oldtimers. Restaureren en rijden bij mooi weer.We zijn lid van een merkenclub. A.s. weekeinde gaan de oudste twee, J. en T., voor het eerst mee, als navigator. Wij gaan voor de tiende keer de octagon tour rijden. Dit is een rit uitgezet in een achthoek. Je rijdt vier etappes op zaterdag en de volgende vier op zondag. En zo ben je weer aan het begin. Dit jaar gaat de rit van Ell naar Well - Doesburg - Garderen - Haarzuilen - Numansdorp - Essen - Mol. Op de startlocatie krijg je een routeboek.
Sinds enige weken zijn ook wij gestart met een duikcursus. Wij zijn begonnen aan de cursus Open Water Duiker. Het is gebaseerd op veel herhaling zodat alle handeling automatisme worden. Je kunt het vergelijken met een autorijles. We beginnen met set opbouwen, dan gaan we duiken. Onder water doen we oefeningen. Zoals luchtautomaat uit je mond, opzoeken van je automaat d.m.v. armgebaar. Duikbril afzetten. Opzetten en water eruit halen. We eindigen met set afbreken. J. en ik vinden het allebei helemaal gaaf. Ondanks intensief les hebben we allebei een gevoel van ontspannenheid. Er gaat heel veel rust vanuit. Echt leuk om te doen.

Geen opmerkingen:

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##