donderdag 3 mei 2018

## 'n Shrug (1) ##

Ik ben een Shrug aan het maken. Een vest uit een stuk. Vorig jaar heb ik op de Knit en Knot beurs 4 grote strengen verloopgaren gekocht omdat ik de kleur mooi vond.

Ik wilde al een tijdje zelf een shrug maken. Alleen wel een die dicht van stuctuur is. De meeste patronen zijn erg opengewerkt.

Iemand anders had er een gemaakt met de  Gewone Tunische haaksteek. Die vond ik mooi, dus ik heb gevraagd of ze er bezwaar tegen had als ik er ook zo een ging maken. Natuurlijk wel met mijn eigen patroon. Geen patroon dus.

Eerst maar meten hoe groot hij moest worden. Lengte van schoudernaad tot onder de bilpartij. Breedte van 3/4 arm tot 3/4 arm.

Ook moest ik een dikke tunische haaknaald hebben waar veel steken op konden. Dus een rondbreihaaknaald nr. 5 aangeschaft; een haaknaald met een lange draad eraan die eindigt met een stop. Zo kan ik makkelijk heen en terug haken. 

gewonen tunische haaksteek

Eerst een hele grote rechthoekige lap gehaakt. Hij bleek door het haken toch nog wat gekrompen te zijn in de breedte. Er moest aan weerskanten nog z'n 5 cm bij. Dit heb ik ook met de gewone tunische steek gedaan.

Daarna verder op breinaalden 4,5 voor de boordjes van de arm. In boordsteek; 1 recht (achterin steken), 1 averechts. om de twee naalden de volgende pen aan weerskanten 2 steken samenbreien.

overgang - body - zijkant - boordsteek

Nu krijg je vanzelf dat hij langzaam smaller word. Hoe lang zou ik de boord nu breien? Is de vraag die ik nog niet beantwoord heb. En hoe ik nu verder moet ben ik ook nog aan het bedenken.

body - aanzet zijkant - boord

Tot nu toe ben ik tevreden . . . . (word vervolgd)

- ♡♡♡♡ -


woensdag 2 mei 2018

Mijn Antichi Ricami

In maart voortvarend begonnen. Het eerste deel zat er zo op. Ik borduur voor de eerste keer met aurifil. Blauw; 1310 en Rood 2260.





Antichi Ricami SAL 2018

Deel twee had ik ook zo geborduurd. Ik was er van uit gegaan dat het even breed was als deel 1. Maar .... dat was niet zo. Het was 2 steekjes smaller. Sh... ! Na even gegromd en ge-sh.. te hebben meteen overgegaan tot het uithalen van het hele deel! 

uitgehaald

Dan ook meteen anders. Iemand in de FB-groep attendeerde me erop dat het bovenste randje en het onderste randje van deel 2 niet gecentreerd is met het 1ste deel. Dat heb ik nu wel gedaan.

Hij staat er weer helemaal op!

deel 1 en 2

Er zou iedere maand een deel uitkomen, maar omdat wij borduurmeisjes zo enthousiast zijn en ons huiswerk steeds voortijdig af hebben komen de delen sneller uit.

Mijn deel 3 tot zover ...

1 - 2 - 3

Het is echt zo leuk om te doen!


Groetjes,
Est'her




## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##