donderdag 14 januari 2016

# Kundalini Yoga en meditatie #



Na een aantal jaren lang met een personal trainer getraind te hebben ben ik daar vorig jaar van de ene op de andere week mee gestopt. Het voelde niet meer goed. Gewoon drie keer per week op de sportschool zijn en mijn fitnessprogramma afdraaien vond ik ineens genoeg. Het voelde als opluchting en vrijheid. Een tijdje daarna kwam Studio Flow op mijn pad; door een publicatie. Dit had zo moeten zijn dacht ik meteen; dus een proefles meegedaan. Het was alsof ik thuiskwam in mijn zijn. Berusting, energie, geen moeten, rust.

In december 2015 heb ik in een week tijd alle abonnementen opgezegd; zo ook de krant. Hier had ik al over gedacht maar had de daad nog niet bij het woord gevoegd. Die dagelijks prikkels daar wilde ik vanaf ook het gezin stemde hierin toe.

Mijn yogalerares heeft op haar blog een inzicht voor 2016 geschreven. Daarin staan voor mij veel herkenbare dingen; die op mijn pad gekomen zijn sinds kort en waar ik mee bezig ben.

Zo zijn er in de tweede helft van vorig jaar vier nieuwe meiden op mijn pad gekomen, zonder kift, jaloezie gewoon sportvriendinnen die elkaar van alles gunnen en het altijd leuk en gezellig hebben. Ik wist niet dat het kon, maar het kan.

Zo ben ik sinds een half jaar begonnen in een vrijwillige werkomgeving. Waar ik me meteen thuis voelde. Het is in mijn geboorteplaats. Dus ik ken daar nog de weg en de mensen. Daar ben ik een vrouw tegengekomen die vroeger mijn achterbuurmeisje was. We werken nu wekelijk samen en leren van elkaar. Dit heeft zo moeten zijn. Het is een museale werkplaats die de komende jaren flink gaat reorganiseren om een echt museum te worden. Ik mag en kan me er ontwikkelen. En grijp dit met beide handen aan. Kijk maar op dit blogje.

Ook in mijn relatie, dit jaar ben ik 25 jaar getrouwd, ben ik rustiger; het is goed nu.

Het voelt allemaal alsof het zo heeft moeten zijn, dat ik mijn zware zorgtraject heb afgerond. Daar een goed gevoel aan over heb gehouden en nu met mezelf bezig mag zijn. Me sterk voel en weer aan het ontwikkelen. Mijn onrust is weg. Door de yoga vind ik wekelijks rust en energie en blijf ik bij mezelf en niet bij al die andere dingen "de ruis".

De gedacht om de t.v te gaan bannen speelt al enige tijd door mijn hoofd. Het filteren is al begonnen doordat ik uitzendingen opneem die ik mee voorneem om te kijken. Hier komt meestal niks van, deze uitzendingen worden ongezien gewist.

En ik ben vorig jaar weer begonnen met een hobby. Dat is heel lang geleden, dat ik kon gaan zitten om gewoon creatief bezig te zijn. Borduren; ook een soort flow......


Mooi......

Groet,
Est'her

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##