zaterdag 16 april 2011

Lijster en haar jongen



Deze lijster zit met haar jongen op onze tennisbaan. Ze heeft er een nest gebouwd toen het tennisseizoen nog niet begonnen was. In alle rust. Nu heeft ze iedere dag pottenkijkers. En het is te zien aan haar dat ze daar helemaal niet van gediend is.

woensdag 13 april 2011

Citroentje



Een van de vele citroenvlinders die onze tuin aandoet. De vlinder bleef mooi zitten alsof ze wilde zeggen:"maak een foto van mij"

maandag 11 april 2011

Mijn PT-er

Ja ik ben dit jaar gestart met een stevig sportprogramma en voedingsprogramma. Dit heeft tot nu tot geresulteerd in een steviger lijf en verlies van zeven kilo's. In een periode van drie maanden. Ik voel me er gezonder en fitter bij en dat was de bedoeling. Na deze intensieve periode vroeg Ad, mijn P(ersonal)T(rainer)-er, of ik een stukje voor hem wilde schrijven. Dat heb ik gedaan.




Mijn Personal Trainer

Een van mijn voornemens dit jaar wat fanatieker te gaan sporten en zo af te vallen. Maar hoe leg je een goede basis van waaruit je dan zelf verder kunt. Ik deed aan fitniss, twee keer per week, twaalf jaar, bij een sportschool. Iedere keer weer hetzelfde en geen uitdaging meer. Bij Fitclub de Paal bieden ze het afvallen in combinatie met sporten. Sporten onder begeleiding van een Personal Trainer. Of wel PT-er. In januari 2011 ben ik begonnen met trainen, 2x per week met PT sessies in combinatie met het Ben Fit programma. Daarnaast ging ik 1x per week zelf fitnissen. In het begin vlogen de kilo’s eraf. Ik voelde spieren waarvan ik het bestaan niet meer wist. Vooral in het begin heb ik echt veel spierpijn gehad. Maar alles went. Ad en ik trainde in de gezamelijke sportzaal met krachttraining, oefeningen met gewichten, maar ook de buikspieren gewoon op een matje. Ad blijft het gehele uur bij je en zorgt dat je het maximale uit een oefening haalt. Hij laat je net iets harder werken dan dat je normaal in je eentje zou doen. Hij is de stok achter de deur die je nodig hebt. Wat ik fijn vind is dat hij je kan vertellen hoe je moet adem halen, wanneer in en uit te adem. Dit zorgt ervoor dat de oefeningen nog meer effect hebben. Ad heeft me mee naar buiten genomen, om weer eens de trimbaan te doen. Met het gewicht van je eigen lichaam oefeningen doen. Opdrukken, met je rug zolang mogelijk tegen een boom aanzitten met je benen op 90 graden. Dat is wel afzien. En als je dan denkt dat je niet meer kan, zegt Ad; nog 30 seconden!! En dat zijn dan de momenten dat je je PT-er vervloekt. Sparren met bokshandschoenen aan is leuker dan je van te voren kunt bedenken. Overgooien met een bal van 5 kilo. Over boomstammen lopen in de duinen. En ja, gewoon joggen. Ik heb het nooit gewild, want ik kon het niet en heb het nooit geleerd. Nu kan ik het! Een PT-er laat je doen wat je niet meer gewend bent te doen. Het is fun om samen te sporten, hij stimuleert je, en af en toe mag je je afreageren, maar als je niet je best doet, dan komt er een kilootje bij. Het is nu eind maart 2011, uiteindelijk ben ik 7 kilo in totaal kwijtgeraakt. Heb ik weer spieren gekregen. Voel ik me heel de dag fit, ook s’avonds. In mijn eentje was me dit niet gelukt. De basis van waaruit ikzelf verder kan is gelegd, dankzij mijn Personal Trainer Ad Hoogers.

Bedankt Ad.

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##