donderdag 27 maart 2008

Sneeuw



Met pasen lag er ineens sneeuw! Ik lag nog lekker uit te slapen toen er buiten al hard gewerkt werd. Dit was het resultaat. S. had een sneeuwpop gemaakt. Van mij mag het nu echt wel iets warmer worden. Ik ben een echt zomermens. Warmte maakt alles makkelijker. Licht, aangenaam. Buitendeuren heel de dag open. Buiten leven. Eten. Ik verheug me erop. Eigenlijk zou ik in een warm land moeten wonen. Het geeft me een prettig vrijer gevoel. Kom maar op met dat mooie weer.

donderdag 6 maart 2008

Dierendagboek(23)


Je merkt echt dat de lente naderd. Alle beestjes zijn weer druk in de weer. De padden zijn iedere avond aan het trekken. Jammergenoeg, liggen er tientallen dood op de weg. Vroeg op de morgen zitten alle houtduiven in de eik. De roeken maken luidruchtig ruzie met een buizerd. Een kip zit in een grote ton op vijftien eieren te broeden. Twee grauwe ganzen zitten al enkele weken in het veld. Eerst dacht ik voor een tussenlanding. Maar misschien wel om hier te nestelen. De blauwe reigers zijn dik vertegenwoordigd langs ons riviertje de rijtjes. Ook de kivieten zijn gearriveerd. De reeën zijn regelmatig te zien. Soms drie, soms vier. Allerlei vogeltjes zijn druk in de weer. In onze tuin probeert een paartje turkse tortels een oud nest op te knappen. Vanmorgen zag ik de koolmees, pimpelmees en staartmees met elkaar spelen. Zodra je buitenstapt komt een roodborstje nieuwsgierig kijken. Op verschillende plaatsen hoor ik de spechten aan het werk. Of ze vliegen "lachend" weg. De eekhoorn zit hoog in de boom op iets te knabbelen. J. zag de gekraagde roodstaart vanmorgen in onze tuin. En de krokussen, sneeuwklokjes en narcissen staan al boven de grond te bloeien. De witte magnolia staat in bloei. En ik geniet ervan.


Bron tekening: illustratie uit Egeltje Prikkeprik van Debbie Lavreys.

woensdag 5 maart 2008

Buitengesloten

Heb jij jezelf wel eens buitengesloten? Zodat je niet je eigen huis binnen kan. Ik van de week. Dat was de eerste keer. Dat voelt stom! T. was thuis toen ik wegging om te lopen met de honden. Ik zei tegen hem dat hij de deur open kon laten. Want J. lag toch te slapen boven. Hij had een studiedag, dus was thuis. Toen ik terugkwam bleek alles op slot te zitten. Nou, dan maar even naar de buren. Eerst een bakje koffie gedaan. Nog maar eens naar huis. Misschien was J. ondertussen wakker. Jawel, hij was wakker. Maar niet beneden. Boven stond de muziek aan, zo te horen aan de beat. En mijn beat van het bonzen op de kozijnen kwam daar niet boven uit. Steentjes gooien tegen de raam hielp ook niet. Dove! Nee, dat mocht niet, het lag immers aan mijzelf. Dus terug naar de buurvrouw. Zij had al voorgesteld om haar fiets te lenen. Zodat ik op school bij T. de sleutel op kon gaan halen. Daar aangekomen klopte ik op de deur van het klaslokaal. De juf zei nog iets van revanche. T. zijn gel was op en ik had verkeerde gel gekocht, volgens hem was deze niet sterk genoeg. Dus daarom had hij nu de sleutel maar mee naar school genomen zodat zijn moeder er thuis niet in kon. Grappig hoor!!

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##