maandag 21 januari 2008

Skiën of carnaval


Vroeger was dat voor mij geen keuze. Carnaval. Van vrijdagavond tot woensdagavond. Maar mijn man J. gaat liever skiën. En ik moet zeggen dat ik het heel aardig van hem geleerd heb. Maar ja. Dit jaar, was ons huisje bezet. Dus werd het niet skiën, maar carnaval. Voorzover dat ik carnaval ga vieren. Maar T. was helemaal blij. Hij heeft al verschillende vergaderingen gehad. In deze vergaderingen werd een vriendengroep opgericht. Met de naam: de Herrieschuppers. En verder werd er besproken wat voor wagen ze zouden gaan bouwen. Dus hij hoopte stiekem dat het huisje bezet was, zodat hij kon gaan carnavallen. Ook is de outfit al aangeschaft. Een felgroene tuinbroek(veel te groot), met idem kleur cowboyhoed en een paars sjaaltje dat afgebiesd is met een groene draad. Verder moest hij oude schoenen opsnorren, die overgeverfd zullen worden. Gelukkig had J. net schoenen die afgelopen waren. Dus die kon T. gebruiken. Verder heeft hij nog een instrument in elkaar geknutseld bij de hobby. Thuis opgepimpt met allerlei kleurtjes. Dus hij is er bijna klaar voor. En S. reageerde ook met een 'hoi' op het bericht dat het huisje bezet was. Alleen onze J. vond het minder. Hij is overgestapt van de ski naar het board. Heeft geoefend op de binnenbaan. En hoopte nou toch eindelijk dit in de praktijk toe te gaan passen. Buiten op de sneeuw, in het buitenland.


plaatje bron: www.skibaan.nl

donderdag 17 januari 2008

Arm


Op twintig november tweeduizendenzeven ging het mis. En het stomme was, nog niet eens een van onze eigen wedstrijden. Ik moest invallen. De wedstrijd was nog niet eens begonnen. Inspelen, dat waren we aan het doen. En opeens komt er een bal op me af. Ik denk nog: "ruimte maken! en "niet slaan!" En toch sla ik die bal, met een trekkende beweging om m'n arm korter te maken, en ik probeer nog een stap achteruit te doen, maar dat lukt niet met die kunstof ondergrond, dat glijd niet! Dus ik val heel lomp op mijn achterste. Terwijl ik de slag maak, voel ik dat het mis is bij mijn elleboog. Pijn en een soort knap. Maar ach, ik ben een bikkel. Dus die wedstrijd toch gespeeld. En zelfs die week erna met band om mijn arm gespeeld. Ik kan mijn eigen speelpartner toch niet laten zitten. Stom, stom stom. Ik heb dus pijn in mijn arm. Achter het botje ligt de aanhechting van een spier. Die heb ik bezeerd. Gescheurd? Ik weet het niet. Wat ik wel weet dat ik al die tijd al met pijn in mijn elleboog rondloop. En ik kan niet zeggen dat de pijn echt minder word. Daarom werd er vandaag besloten door de fysiotherapeut om een foto te laten maken. Over drie dagen weet ik meer. Hoop ik. Getennist heb ik niet meer. En wij hadden nog wel alle gepeelde wedstrijden gewonnen. Balen als een stekker.


plaatje bron: oefensite.classy.be

woensdag 16 januari 2008

Beugelbekkies




Vanmorgen op naar Den Bosch in alle vroegte. Om half negen hadden we een afspraak bij de Orthodontist. S. en T. kregen een beugel. Afgelopen week kregen ze elastiekjes tussen de kiezen om plaats te maken voor de ringetjes die vandaag om de kiezen gezet zouden worden. Deze ringetjes houden de draad op zijn plaats. Ik praat uit ervaring. Want J. loopt al langer als een jaar met een beugel rond. Hij is bijna klaar. Deze week kreeg hij het bericht dat de beugel eruit mocht. Nog voor zijn verjaardag. S.en T. kregen allebei een vaste beugel. Dat wil zeggen plaatjes op de tanden geplakt. De plaatjes hebben een soort weerhaakjes, waarachter de elastiekjes vast komen te zitten. Achter de elastiekjes door loopt de draad. Die is van verschillende maten. Hoe dikker hoe meer druk er op je tanden gezet word. Snap je het nog? De kleur van de elastiekjes mag je zelf kiezen. Zo loopt T. met groen rond en S. met blauw. Iedere zes weken mag je een ander kleurtje uitzoeken. Vroeger werd je uitgelachen als je een beugel had. Tegenwoordig loop je de eerste dag met je mond wijd open zodat iedereeen "hem" kan zien. En men stoot elkaar aan van "heb je gezien die heeft een beugel"! Ik stond er echt versteld van. Ineens ben je populair.


plaatje bron: kinderspeelplein.nl

dinsdag 15 januari 2008

Taxibedrijf


Ze staan iedere week bij ons op de stoep. Maandag om J. weg te brengen naar St.Michielsgestel. Naar school. S. Wordt iedere dag opgehaald bij de kerk door een touringcar. Deze vervoert hem en alle andere kinderen hier in de buurt naar school. En vrijdag komt J. weer naar huis. Heel de week woont hij in Vught. Zijn tweede thuis. Maar de laatste tijd voel ik me ook een taxichauffeur. T. en S. zijn bezig met hun beugel. Op en neer naar de Orthodontist. Eerst elastiekjes laten plaatsen. Je rijd dan voor een afspraak van nog geen vijf minuten op en neer. Morgen om te "happen", foto's en het plaatsen van de beugels. En ik ben net terug van een controleafspraak van J. met de KNO-arts. Even retourtje St. Michielsgestel. Nou rij ik graag auto, maar het is toch wel opletten als je s'morgens in de spits rijd. Iedereen haast. En dan zijn ze rondom Eindhoven overal aan het werk langs de weg. Bruggen bouwen, talutten maken, wegen. Dus dat is best goed opletten met de snelheid.

Foto bron: theworldisouroyster.com

vrijdag 4 januari 2008

Jarig

Voor ons altijd een druk begin van het nieuwe jaar. Drie jarigen in twee weken tijd. Silvan is jarig zodra het vuurwerk ontstoken word. Ik ben jarig op de vijfde en J. is morgen jarig. Vandaag ben ik de uitnodigingen aan het maken voor S. zijn feestje. Zeg maar feest. Dit jaar mag hij een echt fuif geven net als zijn broer. Hij mag zijn oude en nieuwe klas uitnodigen. Zo kan hij het contact met zijn oude klasgenoten weer even aansnoeren. Dit verwaterd op den duur, als je op een andere school zit. En zijn nieuwe klasgenoten wonen nou ook niet zo dichtbij dat er veel contact is. Als je afspreekt, moet dat telefonisch met de ouders, de bus moet geinformeerd, meerijden naar het vriendje, om vijf uur ophalen met de auto. Dus dit leek me een leuke gelegenheid eens iedereen uit te nodigen. En niet die wel en die niet. Nu moet ik nog gaan verzinnen hoe we die groep bezig kunnen houden, zodat ze niet mijn huis gaan verbouwen.

dinsdag 1 januari 2008

Kindertaal(17)

Tijd.

S. zei vandaag: "het is kwart voor half zes."

Ra,ra hoe laat is het dan?

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##