donderdag 29 november 2007

Bijna zover.


Het geloof is eraf. Zwarte piet is niet zwart in zijn nek, volgens onze S. En mensen kunnen niet zo oud worden, volgens hem. Ik heb hem verteld over het toneelstukje dat grote mensen spelen voor kleine kinderen. Nu hoort hij ook bij de grote mensen. Maar hij wilde wel zijn schoen zetten. En de intocht op de t.v. heeft hij ook niet gemist. Je moet natuurlijk wel mee kunnen praten met je leeftijdsgenootjes.

zondag 18 november 2007

Zoekplaatje


zoekplaatje, originally uploaded by Est'hers.

Obbe tussen het riet. Hij heeft een goede schutkleur.

donderdag 15 november 2007

Wollenmutsenweer

Voor het eerst vandaag helemaal ingepakt naar school. De handschoenen en mutsen weer uit de onderste la van de kast gehaald. Muts op. Handschoenen aan, in je mouw gestopt. Rits tot bovenaan helemaal dicht. Buiten ligt een wit laagje. Geen sneeuw, het heeft gevroren. Uit alle huizen komt nu een rookpluim. Bij ons brand iedere dag de kachel. De kar hout moet om de dag gevuld worden. "ik kan roken", zegt S. Hij doet alsof hij 'n sigaret vasthoud en neemt een hijs. Dan blaast hij uit. Er komt rook uit zijn mond. We komen langs "het ven" in onze straat. "Mam, er staat al ijs op". Zegt S. verrukt. De winter is in zicht.

donderdag 8 november 2007

Gezegdgehoordgeziengelezen(12)

Massa is kassa.


Uitspraak in een aflevering van de wereld draait door door Cor Stutterheim.

Dierendagboek(22)

Ik breng S. met de fiets naar de bus, die hem naar school brengt. Het is miezerig. Een laagje mist hangt over de velden, toch zie ik de reeën die nog vredig lopen te grazen. Zodra de het verkeer wat drukker word trekken ze de bossen in. Op het einde van de straat loopt de mannetjes fazant in een weitje te grazen. Als ik terugfiets zie ik de groene specht op de grond zitten. Hij wroet met zijn snavel in het gras, op zoek naar wat lekkers. Thuis zijn de Pickachu en Obbe, onze honden enthousiast. Ik krijg geen tijd om mijn jas uit te trekken. Ze willen uit. Ik doe de deur open en daar staan alle kippen te wachten op hun dagelijkse portie voer. En op de konijnenkooi zitten onze drie poezen, met honger. Eerst de honden uitlaten. Ik neem wat voer mee, dat gooi ik in de kippenkooi terwijl ik daar langsloop. In het bos klinken allerlei muziekjes. De vogels zijn ook wakker. Hier word ik helemaal blij van. Mijn dag begint goed.

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##