dinsdag 30 oktober 2007

Fotogroep op Flickr

Al mijn foto's staan geparkeerd bij Flickr. Afgelopen week ben ik gestart met de groep: de natuur in brabant. In deze groep mag iedereen zijn natuurfoto's van deze mooie provincie laten zien. De eerste wedstrijd loopt nu. Allemaal paddestoelen: verstuur ons je mooiste paddestoelfoto. En misschien win jij die prijs: een vermelding op de groepspagina!

uitnodiging voor de groep: de natuur in brabant




Te lang geleden.


Bij binnenkomst, je weet van gekkigheid niet waar je moet kijken!


Nou hè,hè. Ik heb weer tijd. Dat is dus niet waar. Ik maak wat tijd. Anders komt er helemaal niets meer van. Wat ik de afgelopen tijd gedaan heb? Stilgezeten heb ik niet. De jongens zijn een week thuis geweest. Herfstvakantie. We zijn er een paar dagen tusssenuit geweest. Naar Euro Disney. Was leuk. Inderdaad, geweldig, hoor je me niet zeggen. Het was lang genoeg, drie dagen. We hebben veel gezien. Je valt in het begin van de ene Ohh in de andere Ahh. We hoeven niet nog een keer zoals veel mensen doen. We vonden allemaal wat anders leuk. De een de disney figuren, de ander de rollercoasters, nog een Movie World, de mijntrein, de radarboot, de boomhut, de filmset. Je moet het een keer gezien hebben om er over mee te praten. Maar het is niet echt ons ding. Héél veel mensen, veel wachten, veel te zien. Je wordt geleefd.

maandag 15 oktober 2007

Wat doe jij aan het milieu

Bij het woord milieu denk ik aan het scheiden van het afval. Dat doen wij. Wij scheiden ons afval in de groene(groente-fruit-tuin) en in de grijze bak. Al het groene afval wat eetbaar is voor de kippen krijgen zij. Wij verzamelen ons papier in de papierbak. Wij verzamelen de melkpakken en gebruiken dit als brandstof voor onze houtkachel. Glas wordt verzamelt om in de glasbak te gooien. Al het plastic verzamelen we in balen en wordt speciaal weggebracht. In de winkel koop ik zoveel mogelijk kartonnen verpakkingen in plaats van plastic. Ik neem zo weinig mogelijk plastictassen aan in de winkel. En wat doe jij?

vrijdag 12 oktober 2007

Gezegdgehoordgeziengelezen(11)

"Goede vrienden zie je niet.
Zij staan achter je."

Tom Leunissen




Overgenomen uit de libelle.

donderdag 11 oktober 2007

Gegroeid


Obbe is gegroeid. Zij is nu achtenhalve maand oud. Afgelopen vrijdag zijn er weer dertien pups geboren. Over twee weken gaan we kijken.

woensdag 10 oktober 2007

blog action day



Door Elke werd ik geattendeerd op deze actie. Op 15 oktober zetten de bloggers zich in voor het milieu. Heb je net als ik nog nooit meegedaan met een blogactie, doe mee en schrijf dan een post over het milieu.

dinsdag 9 oktober 2007

Schoolkeuze

T. zit in groep acht. En na dit jaar gaat hij naar het voortgezet onderwijs. Maar wat moet dat worden? Gisteren de eerste algemene infoavond gehad. Die gaf een antwoord op, wat is er dan na de basisschool? En hoe wordt die overstap gekozen. Onze T. valt in de bak van het Voorbereidend Middelbaar Beroeps Onderwijs. Een middenmoter die niet uitblinkt in leren. Die wat last heeft van dyslexie. Die met zesjes en zeventjes genoegen neemt. Deed ik ook, niks mis mee. Ik denk bij hem aan praktijkgericht onderwijs. Dat past binnen het VMBO . De komende tijd gaan we kijken bij het Rythovius college, Were Di en Sondervick College.

Fysiotherapie

Net terug van de fysiotherapie. Vier weken geleden een sessie afgesloten. Als ik binnen twee weken weer last zou krijgen, dan mocht ik bellen. Het duurde iets langer. Mijn rechterschouder en nek. Steken, jeuk, verkramping. De fysiotherapeut zegt dat het vanuit mijn nek komt. Dus weer manueel gekraakt. En mijn nekwervels zijn gemasseerd. Het kraantje ging meteen open toen hij met aftasten begon. Zo'n pijn. En waarvan? Ik zou het niet weten. Vorige week die kant alleen maar ontzien. Zodra ik er iets mee doe voelt het niet goed. Spanning? Ja, dat kon het ook zijn. Nou dan gooien we het daar maar op. Advies: warmte. Dus ga ik maar weer heel de dag met de kersenpittenzak op mijn schouders rond lopen.

maandag 8 oktober 2007

Fuif!

T. werd twaalf. En ja, in groep acht hoor je een fuif te geven. Dat doet iedereen. Prima. Negenentwintig kinderen. Van acht tot tien uur, vond ik lang genoeg. En wat ga je dan doen? Een breakdanceoptreden verzorgen. Goed. Nodig je je breakdanceleraar uit en je medebreakdanceleerlingen. Nog eens acht personen erbij. Nou hebben we gelukkig een grote garage, met een heuse bar. Een grote doos naast de weg met grote letters: FUIF, wees de weg. Om tien minuten voor acht druppelde de eerste bezoekers binnen. Jassen op een hoop op de diepvrieskist. De verlichting verschoot steeds van kleur door de ledlampen die we erin gedaan hadden. Dus het was een ware disco met barman, die de glazen al snel volgoot met sinas of cola, of een mix daarvan. De drank was binnen no time op. Verkeerde aanpak van schenken. Je moet ze het zelf in laten schenken en niet steeds vol klaarzetten, dat pakt te makkelijk. Om half negen arriveerden de breakdancers. Met artiestenkleding in een plasticzak. Even omkleden in de artiestenruimte(huiskamer). Het optreden kon beginnen. Er werd gejoeld en gewauwd. Ze vonden het allemaal geweldig. De temperatuur liep op tot wel dertig graden, de ramen waren beslagen. Dus deuren en ramen opengezet voor wat frisse lucht. Na nog wat chips, de kusjesdans, komkommer, en wat schuifelmuziek, was het tijd. Ouders kwamen, en anderen gingen zelf op de fiets naar huis. Het eerste fuif was een feit.

donderdag 4 oktober 2007

J. gescout

J. heeft op een van de werelddovendagen gezwommen. En jawel! Hij is gescout. Hij had de vijfentwintig meter vrije slag gezwommen in vijftien seconden. Dat vonden ze erg goed. Een jurylid had j. daarop aangesproken(zij is ex-topzwemster voor doven en slechthorenden geweest). Zijn emailadres werd gevraagd. Hierop kreeg hij een mail. Hij is uitgenodigd om in december in Zoetermeer een wedstrijd te gaan zwemmen voor doven en slechthorenden. Er zitten momenteel acht jonge zwem(st)ers in de selectie groep van de Nederlandse Dovenzwemploeg. Afgelopen augustus deden er zes van de selectiegroep mee voor de wereldkampioenschappen voor doven en slechthorenden in Taipei (Taiwan)! En dat terwijl j. eigenlijk gestopt is met westrijdzwemmen. Toch maar weer beginnen dan?


Lees ook: wdd

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##