woensdag 26 september 2007

Gips eraf

T. heeft met smart op deze dag zitten wachten. Er werd afgeteld de laatste veertien dagen. Nu was het zover. Het bezoek aan het ziekenhuis. Ze riep hem binnen:"het moet eraf!" zei ze. Gevolgd met: "zijn haar" T. kon de grap er wel van inzien. Binnen no time was het gedaan. En vies en stinken! De vellen hingen er letterlijk bij. De eerste gang was naar het toilet, de wastafel. Dat gaf in ieder geval een fris gevoel. Door naar de röntgen. Controlefoto's. Terug naar de traumaafdeling. Wachten op de arts. HET WAS OKÉ! Big smile van T. Wel voetballen, maar nog geen braeakdance de komende twee weken. Daar kon hij wel mee leven. Met een nieuwe arm ging hij mee naar huis.

Lees ook: breuk

maandag 24 september 2007

WDD


Of wel werelddovendagen. Dat was het afgelopen vrijdag en zaterdag. J. heeft er volop aan meegedaan. Vrijdag een sportdag met alle dovenscholen uit het gehele land. Hij was "keikapot" zei hij toen ik hem ophaalde. Zaterdag wilde hij weer want prinses Maxima kwam. Dus hij voor het eerst met de bus naar Eindhoven. Best spannend. Dat spannend dat vond ik denk ik meer, hij vond het gewoon. Er is een filmpje gemaakt die dag van het bezoek van Maxima daarin komt een jongen voor met een wit hoedje. En dat is onze J. Je moet wel heel goed kijken. Hier is de link van dat filmpje: http://www.eindhovensdagblad.nl/video/regionieuws/article1917101.ece.

Jonge Hondendag

Dit zijn oliver twist, oscar wilde, obbe, seven, ceres

De Jonge Hondendag was in Barneveld. De fokster had aangegeven dat ze het erg leuk zou vinden als de baasjes met hun hond daar naar toe zouden komen. Zo konden we een foto maken van de honden samen. Het was alleen jammer dat ze er zelf niet kon zijn. Dus Gucci, de moeder was er niet bij. Wie er wel was dat was vader Götz. Alle honden werden gekeurd door heuse keurmeesters. Hier volgt het keurverslag van Obbe:
  • Type/ geslachtstype/ verhoudingen: mooi type met uitgesproken vrouwelijk hoofd. prima geslachtstype en verhoudingen.
  • Hoofd/ oog/ oor/ gebit/ expressie/ voorsnuit: zeer vrouwelijk met geode belijning. zeer goede ogen. prima masker. goede oren en correct schaargebit, compleet. voorsnuit krachtig.
  • Lichaam/ ribwelving/ toplijn: voor leeftijd goed ontwikkeld. alleen de borstpartij moet wat breder worden. prima toplijn al voldoende diepte in lichaam.
  • Voorhand: nog wat smal en iets steil in opperarm.
  • Achterhand: goed gehoekt. staat goed op de benen.
  • Staart/ achterdracht: in stand goede staart. tijdens gaan ook goed.
  • Gangwerk: al zeer vloeiend, voor nog een beetje zwak in de polsen en voeten. verder zeer soepel gangwerk.
  • Bespiering: achter prima. voor voldoende.
  • Baharing/ kleur/ pigment: beharing nu nog wat kort. roodbruin. goede struktuur. goed pigment.
  • Gedrag/ temperament: vriendelijke open hond.

Dat is een goede lijst voor een beginneling. Wij waren zeer tevreden.



vrijdag 14 september 2007

Stiekum



Kinderen zijn goedgelovig. J. heeft geleerd hoe dat hij veilig met internet om moet gaan. Dit leert hij op school en thuis. Ik controleer wat ze doen en wat ze prijsgeven op internet. Wat voor spellen ze spelen. Maar toch is het dan moeilijk als er een mailtje binnenvalt in je postvak, waarin wordt verteld dat iemand voor je vrienden kan zoeken. Vooral als je altijd heel graag vrienden wilt hebben, maar dat dat in de praktijk moelijk voor je is. Dus geef je toch je gegevens. Ook die van de bank. En zo werden er verschillende bedragen bij hem afgeboekt. Dertig of veertig euro. Fors vind ik dat. Toch maar weer voor hem in de bres gesprongen. De bank gebeld en het tegennummer laten blokkeren. Gelukkig was de bank zo aardig om het laatst afgeboekte bedrag terug te storten. Misschien weer iets geleerd. Ik hoop het.

woensdag 12 september 2007

Kindertaal (16)

Tijd.
S. vanmorgen: "het is al kwart over half negen."

dinsdag 11 september 2007

Hortensia


hortensia, originally uploaded by Est'hers.

Dit is een foto die ik afgelopen week in onze tuin heb gemaakt.
Oude en nieuw. Ik vond hem erg mooi.

maandag 10 september 2007

Etentje met onderbreking


Omdat wij zestien jaar getrouwd waren afgelopen week, leek het ons een leuk idee om uit eten te gaan met de kinderen. Dus hadden wij een ronde tafel gereserveerd in een van onze favoriete eettentje. De kinderen hadden als voorgerecht kindernacho's. Of het door de nacho's kwam of het moment dat weet ik niet. T. begon met een tandenstokje in zijn slechte kies te pulken. Een melkkies met een gat. Die volgens onze tandarts wel snel gewisseld zou worden. Maar er na al die tijd nog steeds inzat. Na het gepulk in de kies, werd T. erg stil. Al een paar keer naar de wc op en neer geweest. En na mijn vraag hoe het ging, kwamen er tranen. Dan heeft deze jongen echt pijn, want huilen doet hij niet snel. Het hoofdgerecht was ondertussen besteld. Ik vond het toch wijs om de weekend tandarts te bellen met de vraag of die kies getrokken kon worden. Na overleg met T. bleek hij er gelukkig hetzelfde over te denken. Dus wij naar huis. Bellen. Of we er in tien minuten konden zijn. Nou, vijftien moest lukken. Daar aangekomen kreeg meneer een verdoving en werd de kies getrokken. Een ijsje om te koelen kwam nu wel van pas. Dus wij terug voor het nagerecht. Al met al was het toch een geslaagd etentje met een minder leuke onderbreking.

zaterdag 8 september 2007

De krant op zaterdagochtend.

Vanmorgen twee pagina's breed, titel : "Korte vergissing met een enorm groot gevolg". De vader en moeder van Chris (elf maanden oud) vertellen over de dag dat hun kind in de auto stierf door uitdroging. Mama had hem vergeten naar het kinderdagverblijf te brengen. Chris heeft heel de dag in de auto gezeten. De rillingen lopen over mijn lijf als ik me er een voorstelling van probeer te maken. Er wordt uiteen gezet hoe het is gebeurd. Er staat: "in plaats van vijftig meter verder te rijden naar het kinderdagverblijf, verdween Chris uit haar systeem. Het is iets wat dagelijks bij veel mensen gebeurt: je vergeet iets totdat je het ziet liggen, of iets anders je eraan herinnert." Het artikel komt op mij over als een uitleg aan iedereen hoe het zo heeft kunnen gebeuren. Om begrip te kweken onder de mensen. Het roept bij mij wel wat begrip op, maar het gaat hier niet om een ding, het is je kind. Het gaat er bij mij gewoon niet in dat je dat vergeet. Mijn kinderen zitten zo in mijn systeem dat ik me daar geen voorstelling van kan maken.

Lees ook: weer een kind dood in een auto.

Kindertaal (15)

Uitspraak van J.:

"Ik snoep niet, ik koek!"

donderdag 6 september 2007

Mood

Dat bloemetje op mijn blog, rechtsboven. Dat is mijn mood. Mijn stemming omgezet in de uiting van een bloem. Ik vond het wel leuk. Dus als je wilt weten in wat voor stemming ik ben, kijk je naar de bloem. Vandaag is mijn stemming opperbest. Ik heb weer een feestje te vieren. Waarom? Ik ben zestien jaar getrouwd vandaag.

woensdag 5 september 2007

Vrijwillig inactief

Volgens de krant van gisteren behoor ik tot deze categorie mensen. Mensen die niet meedoen aan de arbeidsmarkt, omdat ze dat niet willen. Het zijn meestal vrouwen. Nou zou ik wel willen werken. Maar mijn keuze is anders. Ik wil niet zo'n moeder zijn die s'morgens opstaat, tassen inpakt, om de kinderen vervolgens weg te brengen naar de opvang. Ik vind het raar, dat je tegenwoordig als je in verwachting bent, een plaats moet bespreken op het kinderdagverblijf, voor straks. Toen ik in verwachtig was, was er geen discussie, het was zo klaar als een klontje dat ik thuis bleef voor de kinderen. Gewoon heel de dag thuis. Inactief!! Nou ik doe genoeg. Krijg mijn dagen meer als gevuld. Ik zou niet eens weten hoe ik het rond moet krijgen als ik zou gaan werken. Poetsen, koken, strijken, administratie, huisdieren verzorgen, MR-lid op school, geregel omdat je kind anders is, sporten, taxi spelen, beetje hobby en ben er altijd als de kinderen me nodig hebben. Niet eens met een kopje thee. Nee, ik ben er gewoon. Ik ben degene die ze bijbrengt hoe ze moeten handelen en zich moeten gedragen. Niet de leraar, de opvangmoeder, de oma, de tussenschoolse opvang, de leidster van het kinderdagverblijf, niet de naschoolseopvang. Ik vind dat we wat dat betreft in een rare tijd leven. Ik ben ouderwets. Dat geef ik toe. Ik ben hierin echt ouderwets. En ik geniet er met volle teugen van. Toch komt iedere keer als ik zoiets lees of als een gesprek er over gaat dat verdedigingsmechanisme naar boven.

dinsdag 4 september 2007

Leuk familiefeest

Zondag begon een beetje koel. Maar de voorspellingen waren gunstig. S'middags zou het aangenaam worden. En dat hadden we nou net nodig. S'morgens eerst naar de bakker in België gereden, waar onze broodbestelling klaar lag. En natuurlijk de taart voor bij de koffie. Om negen uur stond de Barbecueman al op de stoep. Het zag er allemaal heerlijk uit. Rond elf uur arriveerde de eerst gasten. Onderwijl kregen we nog een telefoontje van een neef die onderweg was, maar zich te ziek voelde om te komen. Zo vielen er twee personen af voor deze dag. In totaal waren we met vierentwintig man, waarvan vier mensen tegen het einde van de middag kwamen om mee te eten en gezellig samen te zijn. We begonnen met koffie en taart. Men had fotoalbum en laptops meegenomen om foto's te laten zien. Maar er werd vooral flink bijgekletst. Rond kwart voor een gingen we richting watermolen. Daar werden we met een bus een stuk verderop gebracht, alwaar we in een kano mochten stappen. O ja, thuis had iedereen een lunchpakket gemaakt. Dus met broodjes en drinken op zak, gingen we te water. Het was een erg mooi stuk om te varen, veel bochten en aanmeer mogelijkheden. Er zat een fotograaf langs de kant met een bordje "foto voor € 5,00." Een bocht daarna riep een nicht: "gratis foto" en toen stond ik er al op. Toen ik begon te denken nu vind ik het lang genoeg geweest, was het einde al na een paar bochten. Met uitstappen heeft iemand mij geholpen. Ik zat namelijk in een eenpersoonskano. Beetje moeilijk, als je dat niet dagelijks doet. Maar je hoeft niet met uitstappen in het water te vallen, als je iemand helpt en die boot drijft af, en jij wil die boot toch binnenhalen, dan kun je ook tussen de wal en het schip vallen. Dit overkwam een tante van mij. Gelukkig hadden we een droog stel dames en heren kleren meegenomen. Op het terras nog even bijkomen en wat gedronken. Waarop de terugreis begon naar ons huis. Daar hadden we nog alle tijd om te kletsen en op ons gemak te eten. Voor toetje hadden we bananenboot. Een banaan met stukjes pure chocolade (en eventueel wat cointreau) erin, warm laten worden in aluminiumfolie op de barbecue. Slagroom erover en smullen maar. Het was een hele leuke gezellige dag.

zaterdag 1 september 2007

Voorbereiding familiedag

Morgen is het familiedag bij ons. Vanmorgen met z'n vieren boodschappen gedaan. Allemaal lekkere dingen gehaald. Het verschil met andere jaren is dat we dit jaar het verteer zelf regelen. We gaan dus niet uit eten. Dus moeten we zorgen dat we alles in huis hebben. Nou hebben we zelf rabarber, druiven, appelmoes, stoofperen. Van de boerderie. We hopen op een beetje redelijk weer. Net zo als vandaag. Droog met een doorbrekend zonnetje is genoeg. Genoeg om de deuren open te zetten en buiten te zitten en bezig te zijn. Dus we houden de duimen nog even gekruist. Verder zal het wel los lopen. Het is leuk om iedereen weer te zien en bij te kletsen. Ik heb er in ieder geval zin in.

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##