donderdag 28 juni 2007

Kindertaal (13)

Volgens S. komt bij ons s'morgens de brievenbusman de krant brengen.

woensdag 27 juni 2007

Gezegdgehoordgeziengelezen(10)

"Helptelevisie is een teken van de tijd.
Niemand lijkt meer een huishouden te kunnen runnen."

Uit: het maandblad ZIN het artikel over Televisie als reddingsboei.

Voorbereiding

Ik ben me aan het voorbereiden op de grote vakantie. Nee, wij gaan niet weg. In die zin dat we op vakantie gaan naar het buitenland. Doen we al voor het derde jaar. Vooral omdat het voor de kinderen zelf het rustigste is. Mensen die niet goed tegen veranderingen kunnen moet je niet drie weken ergens anders laten "wonen". Daar worden ze juist onrustig van en wie moet daar voor opdraaien. Ik. Ik word dan heel de dag met vragen bestookt. "Wat gaan we dadelijk doen? En wat is daar dan? Kan ik daar dan? En hoe ziet dat eruit? Hoelang gaan we dan? En gaan we daar ook eten? Wanneer gaan we dan naar huis?" Om dit te voorkomen. Blijven we lekker thuis in ons eigen huis, met eigen tuin, in ons eigen bed, met onze eigen spullen. Dan heb ik ook het meeste rust. Een nadeeltje. Het huishouden. Dat blijft.


maar als ..... dan hiernaartoe

Lees ook: bijna vakantie door Elke Das

zondag 24 juni 2007

Nederlands kampioen

In tweeduizendendrie was Tamar nederlands kampioen. Tamar is de moeder van Chess en Obbe. Chess komt uit het M-nest en Obbe komt uit het O-nest. Chess was in februari van dit jaar gedekt en had nu pups moeten hebben. Maar ze is al die tijd schijnzwanger geweest. Wij zouden een pup uit dit nest krijgen. Dit ging nu niet door. Nu wordt ze eind deze zomer gedekt. Chess is sinds juni nederlands kampioen.

zaterdag 23 juni 2007

Trots!!!

Werken. Al heel het jaar een issue voor mijn oudste zoon. Hij wil heel graag een baantje. Maar als veertienjarige valt dat niet mee. Je mag dan nog niet zoveel. Wat hij dan wilde. Dat wist hij eigenlijk zelf niet. Ik opperde: "bij de C1000". Dat leek hem wel wat. Dus ik bellen met de vraag hoe oud ze eigenlijk moesten zijn om voor (vakantie)werk in aanmerking te komen. De man aan de telefoon vertelt: "eerst zestien jaar en sinds dit jaar werken we met kinderen vanaf vijftien jaar." Ik vertel op mijn beurt dat ik een zoon heb die zeer gemotiveerd is. Al een hele vent lijkt, maar toch nog maar veertien jaar is. Hij zegt: "laat hem maar langskomen dan zal ik eens met hem praten. ""Dat is goed" zei ik, en ;"O ja, hij is wel slechthorend." Dus J. had vanmorgen zijn eerste sollicitatiegesprek. Ik had al geopperd om me verdekt in een hoekje op te stellen, zodat ik de inhoud van het gesprek op kon pikken. Voor het geval dat hij iets zou missen. Dan konden we dat later even terugkoppelen. Maar volgens hem was dat niet nodig. Spannend. Na twintig minuutjes zag ik hem weer verschijnen met de bedrijfsmanager, die hem ging voorstellen aan de afdelingschef van het groente en fruit. Dat zit snor dacht ik meteen. En jawel, hij mag op zijn eerste vakantiedag komen werken!! Ik voel me dan zo trots dat is niet te beschrijven. Vooral ook doordat hij het eigenhandig heeft gepresteerd. Voor zichzelf is opgekomen, gewoon verteld heeft over zijn handicap. En wat voor hem gepleit heeft. Hij was de eerste jongen die kwam solliciteren en die zijn ID-kaart op zak droeg. En wat vond hij er zelf van. "Mam, ik voel me een kanjer."

dinsdag 19 juni 2007

Gezegdgehoordgeziengelezen(9)

Vale gieren

Twee vale gieren cirkelen over nederland. Zegt de ene vale gier tegen de andere:
"Laten we maar terug gaan, hier zijn alle dode koeien al uit de sloot gehaald."

Gehoord op de radio bij: het eindklassement van de tweespraak door Frits Spits.

Leuke dingen

Door al die leuke dingen, moet ik nu toch echt eens aan de poets. Amerikanen meeting, kermis, bbq's, visite, ijsje bij de ijsboer, tennissen, fitnissen. Het komt er allemaal tussendoor. En over anderhalve week zijn de kids weer zes weken thuis. Daarvoor wil ik toch alles weer eens aan kant hebben. Dus de komende dagen wassen, strijken, dweilen, stofzuigen, stoffen, bedden verschonen. Niet het lelukst vooruitzicht. Maar daarna.......

woensdag 13 juni 2007

Kindertaal (12)

Dode vis

S. heeft een vriendinnetje te spelen. Ze komen van buiten aanrennen. Opgewonden vertellen ze dat er een dode vis in de vijver ligt. Ik zeg ze dat ik eens mee zal gaan kijken. De vis ligt in een schepnet op het gras naast de vijver. S. doet zijn verhaal:"Ik rook vis, en ik dacht er ligt hier ergens een dode vis." We praten nog over hoe dat zou zijn gebeurd. Ze denken door de reiger. Ik zeg tegen hem dat hij de vis maar in de groene container moet gooien. Met een vies gezicht gaan ze allebei op pad. S. gooit de vis in de container. Terwijl S. terugloopt zegt hij tegen zijn vriendinnetje: "Sss, ben ik blij dat ik geen vis ben. En een tel later: "of een speklapje".

vrijdag 8 juni 2007

Verzopen katje

Afgelopen weekend heeft moeder poes haar jongen meegelokt naar buiten. Ze vond het gevaarlijk binnen. De poesjes sprongen steeds over het hek, wat hun scheiden van de honden. Ze gingen de confrontatie aan. Hoge ruggen en veel gesis. Moeders vond dat geen goed idee en dacht: "moven." Ze lokte ze met haar gemauw het bos in. Daar hebben ze heel de week gezeten. Af en toe zagen we ze. Vandaag vond ze het te eng buiten. Het gerommel in de lucht en die donkere wolken. Ik had alle deuren opengezet, zodat de wind door het huis kon. In de hoop dat het wat af zou koelen. Wie zat daar ineens binnen? De poes en twee van haar jongen. Eentje had ze niet mee kunnen lokken. Na de regen en het onweer ben ik naar buiten gegaan. Op mijn: "poes,poes,poes!" Kwam een klagelijk antwoord. Al bibberend en verzopen kroop ze uit het maisveld tevoorschijn. Ochossie.

dinsdag 5 juni 2007

Manuele therapie

Zo af en toe heb ik het nodig. Heel de dag met pijn lopen is niet fijn. Vooral mijn rug, dat is de zwakke plek. Hier sla ik alles op. En dat heeft uitwerking op mijn spieren en de soepelheid van mijn ruggenwervel. Wat ik daar opsla? Ik denk alle spanning. De drukte en wat zich allemaal afspeelt binnen mijn gezin. Perikelen in relaties. Ik zeg ook altijd:"ik kan er wel tegen, ik heb een brede rug." Maar toch word het wel eens teveel. Dan gaat er iets vastzitten. Een aantal jaren geleden was dat mijn bovenrug en schouderpartij. Nu is het mijn RSI-gewricht en mijn onderste twee ruggenwervels. Dan is manuele en fysiotherapie het enigst wat nog helpt. Eerst ben ik gekraakt en nu wordt mijn ruggenwervel opgerekt d.m.v. dieptemassage. Het is geen pretje, maar het werkt. Nog twee keer. Daarna blijf ik oefeningen doen om de zaak los te houden. Ja, dat hoort toch bij een dagje ouder worden.

maandag 4 juni 2007

Header



Deze afbeelding siert de website van Tim Zunneberg deze week. Tim is een goede vriend van ons. Hij heeft een gastheaderproject. Dit houd in dat je hem een foto mag sturen. Er zijn wat voorwaarden. Als jou foto uitgekozen word is deze een hele week header van Tim zijn weblog. En als leuke bijkomstigheid: vind hij jou header de beste, dan trakteert hij je op een etentje. Leuk initiatief. Dit is een foto van kasteel Westhove in Domburg. Het is een hostel. Wij logeren daar als we een paar dagen met het hele gezin naar zee gaan.

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##