donderdag 31 mei 2007

Weer een kind dood in een auto.

Voor de tweede keer in korte tijd is er een kind(baby) gestorven in een auto. Nu een kind van een lerares, die kennelijk een vergadering had. Heel naar bericht en heel raar bericht. Ik kan er met mijn verstand niet bij dat mensen hun kinderen in gesloten auto's laten zitten en zelf weggaan. Je weet dat dat kind daar zit. Heeft het iets te maken met de maatschappij van nu? Vrouwen moeten werken, maar willen daarnaast ook een volledig gezin met alles erop en eraan. Dat kan niet. Daar blijf ik bij. Ik weet dat ik daarbij heel veel boosheid van mensen op mijn nek haal. Maar ik vind dat moeders er moeten zijn voor hun kinderen. Kinderen zijn geen bijzettaffeltje. Je neemt ze niet. Je kiest er (heel bewust?) voor. En dat kost tijd. Heel veel tijd, als je het goed wilt doen. Ik ben daar heel ouderwets in. Sorry.

woensdag 30 mei 2007

Gezegdgehoordgeziengelezen (8)



Nieuwe Jazz-artieste.

Ik zag ze afgelopen weekend op t.v. bij Paul de Leeuw. Ze zong Jazz. Ze is pas veertien jaar oud. Net zo oud als onze J. Ze zingt. En hoe, Jazz op een frisse, ik vind nieuwe manier. Ik vond het meteen heel goed, toen ik haar zag. Ze heet Kim Hoorweg. Vanmorgen hoorde ik een intervieuw op de radio met haar vader. Zelf jazzpianist. Hij vertelde dat hij haar geprobeerd heeft de Jazz mee te geven. Maar ze wilde er niets van weten. Totdat Treintje Oosterhuis bij hun over de vloer kwam. Kim is fan van Treintje. Toen ze hoorde dat zij Jazz zong sloeg de vonk over. En dit jaar staat ze op het North Sea Jazz festival. Vanuit het niets in een keer een ster. Ze doet er nuchter onder, ze lijkt zelf overdonderd door de aandacht.

Foto: uit het haarlem dagblad

Gezegdgehoordgeziengelezen (7)

Wiskundig bewijs: vrouw = problemen

Geschiedenisleraar heeft een formule, deze toont aan dat een vrouw problemen betekent. Ik kon er de humor wel van inzien.

dinsdag 29 mei 2007

Jaiku

Rechtsboven in de sidebar van mijn blog staat een nieuw schermpje. Hier kun je de berichtjes lezen die ik intyp op jaiku. Jaiku is een mededelingen site. Iedereen kan laten weten waar hij of zij is en wat je aan het doen bent. Je kunt de berichtjes achter je pc intypen. Maar je kunt ook per sms berichtjes plaatsen. Dus op je mobiel intikken en verzenden, waarna het op jaiku verschijnt. Heb ik nog niet geprobeerd. Wat verder leuk is, is dat je je RSS-feeds kunt laten tracken. Dus alle nieuwe post en foto's zie je op je lijstje staan.

zondag 27 mei 2007

Gezegdgehoordgeziengelezen (6)

Webcams in de natuur.

Hoe haal je de natuur dichterbij. Nou heel simpel. Met de webcam. Bij staatsbosbeheer kunt je met eigen ogen zien hoe een zeearendjong opgroeid. Op de site van de vogelbescherming kun je maar liefst in zes verschillende nesten kijken. In die van de torenvalk , de steenuil, de ooievaar, de boerenzwaluw, de slechtvalk, de gierzwaluw.

zaterdag 26 mei 2007

Uit eten

Zodra het weekend is en iedereen thuis is vinden wij het gezellig om uit eten te gaan. Met heel het gezin aan tafel eten en uitgaan tegelijk. Onze kinderen vinden het erg leuk. Er wordt getekend, gegameboyd, gekletst. J. heeft laatst gehoord of gelezen dat je beter uit eten kunt gaan, dat spaart energie. Geen verbruik van gas, licht, water. Hoor je mij tegensputteren? Hier de drie laatste eetgelegenheden in een lijstje:

donderdag 24 mei 2007

Dierendagboek (21)

Stuivertje wisselen.

De kittens zijn nu zo groot dat ze binnen de boel op zijn kop gaan zetten. Zodra ze wakker zijn rausen (geen goed nederlands, dat weet ik ook wel) ze door de huiskamer. Hun wereldje word steeds groter. Dus vond ik het deze week hoog tijd worden dat ze ook naar buiten konden. In de praktijk is dat een beetje ingewikkeld. Picka lust jonge katjes graag. Obbe is een beetje onbehouwen en snapt niet dat die grote poten pijn doen als je die boven op je kleine hoofdje krijgt. De kater. Ja, het is een kater en twee poesjes. Probleem voor later. De kater durft al in de keuken te komen als ze weet dat de honden buiten in het hok zitten. Ze kruipt dan gewoon onder het hekje door. Picka zit al een geruime week geduldig te wachten aan de ander kant, of dat een kitten zich vergist. Maar dat naar buiten gaan houd dus in, dat Picka of vast moet zitten aan zijn ketting op het gras. Of dat Obbe en zij in hun hok zitten. Dan kan ik de achterdeur openzetten en kunnen de katjes naar buiten. Tot nu toe gaat dat goed. Totdat ik een keer mijn aandacht laat veslappen. Hopenlijk duurt dat nog heel erg lang.

woensdag 23 mei 2007

Dierendagboek (20)

Heerser over de vijver.


Keizerlibel / Emperor dragon fly, originally uploaded by Est'hers.


Vandaag ontdekte ik de grote keizerlibel. Hij scheerde over de vijver. Zijn terratorium. Dit jaar is hij al vroeg aanwezig, anders komt hij pas in juni. Heel de zomer zal hij heersen over de vijver. Hij is dominant, duld geen andere libellen in zijn buurt. Kleine libbellen eet hij op en de grote verjaagd hij. Heel de dag vliegt hij, op zoek naar voedsel en vrouwtjes om mee te paren. Hij vangt insekten in de vlucht. Kijk hier hoe hij als nimf uit het water kruipt en uren later als volgroeide libel wegvliegt. Hij kan vliegen met een snelheid van dertig kilometer per uur. De vrouwtje gaan zitten op iets wat drijft en steken hun achterlijf in het water. Zo leggen ze hun eitjes. Het duurt ongeveer een jaar totdat de nimfen boven water komen om te vervellen.


dinsdag 22 mei 2007

Uitgaan



Heel de avond in het café aan het bier. Dat vind ik geen uitgaan meer. Heb ik wel veel gedaan. J. en ik gaan graag naar de schouwburg. Voorheen altijd de stadsschouwburg in Eindhoven. Sinds het daar groots verbouwd is zijn wij er niet meer geweest. We hebben de overstap gemaakt naar de kleinere theaters. Er zitten er nogal wat hier in de buurt. De kattendans, de muzenval, de hofnar, de schalm. Keuze genoeg. Komend seizoen gaan de kinderen een keer mee. Zodra de brochures binnenvallen, maak ik snel een keuze. Bij de schalm kan je per internet bestellen en krijg je meteen te zien wat je plaats is. Zo zitten wij als we naar Adje & Theo gaan op rij A. Vinden de kinderen vast leuk. Dichterbij kan niet. We gaan ook naar caberet, muziek, dans. Zo gaan we op aanraden van vrienden naar Wende Snijder. Iedere voorstelling is steeds een verrassing en dat maakt schouwburgbezoek zo leuk.

maandag 21 mei 2007

Bloggen

Jullie verwachten natuurlijk allang een nieuw stukje van mij. Ik vind ook dat ik iets had moeten schrijven. De continuïteit moet er wel in blijven zitten, dat ben ik met jullie eens. Maar op een of andere manier komt het er gewoon niet van. Ik denk dat het iets te maken heeft met de zomer. Voor mij het buitenzeisoen. Buiten bezig zijn met de tuin en baskets maken. Wandelen met de honden. De computer staat wat meer op de onderste plank. Maar ik ga de komende tijd toch mijn best proberen te doen, om wat regelmatiger te posten. Dat is bij deze beloofd. Tot dan.

vrijdag 4 mei 2007

Palmboom



Veel warmte en droogte, trekt onze palmboom in bloei. Ik heb dat nog nooit gezien. Ook niet als wij in het buitenland op vakantie waren. "In onze tuin staat een palmboom in bloei", klinkt tropisch.

donderdag 3 mei 2007

Dierendagboek (19)



Ik wandel door het bos en hoor een gesmoord geklop. Dat is een specht. Maar waar? Hoe dichter ik bij de berk kom hoe harder het gesmoorde geklop klinkt. Onderaan de boom blijf ik staan. Ja, hij is hier toch echt aan het werk. Ik ontdek een gat. De specht is aan het werk in de boom. Zodra hij iets verdachts hoort, komt hij een kijkje nemen en maak ik mijn foto.

woensdag 2 mei 2007

Adviesgesprek Herlaarhof

S. heeft al zijn testen op Herlaarhof doorlopen. Wij zijn klaar met al onze gesprekken. Vandaag was de dag van het adviesgesprek. Een gesprek waarin je te horen krijgt wat er aan de hand is met je kind. Ik was erg benieuwd. Gisteren zei ik nog tegen J.:""Er is meer aan de hand dan wij denken." S. heeft een leerstoornis. Dit ligt niet alleen op het gebied van lezen, dan was het een leesstoornis, ook op het gebied van rekenen. Heeft hij dan dyslexie? Zie het als de overtreffende trap van dyslexie. Boem! Ik wist het, maar nu weet ik het zeker. Het is weer even een tik die uitgedeeld wordt. Hoe ga je ermee om? Wat moeten we doen? "Benader hem net zoals je een autist benaderd." Duidelijk zijn met aanspreken. Heeft hij je wel gehoord? Afchecken door terug te vragen, zodat hij de instructie na verteld. Korte instructies. Een opdracht, niet meerdere tegelijk. Verhalen maken met korte zinnen. Duidelijke taal spreken. Niet te moeilijk. Veel uitleggen. Verwacht niet meteen reactie, geef hem tijd. Allemaal dingen die we weten. En allemaal dingen die ik al doe. We wachten de schriftelijke versie af en dan gaan we met de school om de tafel zitten. Om voor het komend schooljaar een goed handelingsplan voor S. te maken. Ook de aanvraag van de rugzak moet nu geen probleem meer zijn. Maar toch het is even flink balen!

Lees ook:drukke start, morgen,

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##