zondag 25 februari 2007

Morgen

Dan start het onderzoekstraject voor S. bij herlaarhof. Dat betekent deze week drie onderzoeken. Maandag en Dinsdag een uitgebreid logopedisch onderzoek. En vrijdag het eerste gedeelte van het neuropsychologisch onderzoek. Dit onderzoek bestaat uit drie sessies. Natuurlijk zijn wijzelf ook nog aan de beurt. Er wordt een anamnetisch onderzoek gedaan. Dit zijn drie gesprekken met de ouders over de ontwikkeling van S. vanaf geboorte tot nu. Ze gaan bekijken hoe zijn dysfasie eruit ziet en ze gaan kijken of er sprake is van dyslexie. Als alles helder is gaan ze ons vertellen hoe S. in de toekomst het beste geholpen kan worden. Ook kunnen ze de school hierin adviseren. We zijn heelhuids door de ballotagecommissie gekomen. Vanaf april gaat S. naar het speciaal basisonderwijs. Hij heeft een positieve beschikking gekregen voor de zonnewijzer. Daar zijn wij heel blij mee. Op die school gaan ze anders om met kinderen. Het onderwijs is daar gestoeld op het nieuwe leren. Wat ons een geschiktere aanpak lijkt als de aanpak die hij nu krijgt op school.

Lees ook:
dysfasie, drukke start en sbo

De pups van Gucci (2)



Een filmpje van ons eerste bezoek aan de pups. Ze wegen al twee kilo. Ze zijn nu twee en een halve week oud.

Lees ook: Gucci, geboren en de pups van gucci (1)

vrijdag 16 februari 2007

donderdag 15 februari 2007

Dag vakantie

Vijf tassen. Vijf stapels met kleding. Vijf maal sloffen. Een pakket lectuur. Nieuw leesboek. Legpuzzel van 1000 stukjes. Kadootje voor J. T. en S. Wandelschoenen. Allerlei proviand. Wegenvignet voor zwitserland. Onze huiskamer ligt bezaaid ermee. Allemaal ingrediënten voor onze skivakantie. Normaal begin ik twee weken van te voren te pakken. Ditmaal kon ik er steeds niet toe komen. Deze week toch maar begonnen. Maar het echte: "Yes, we gaan op vakantie!!!" Dat miste ik. Het gevoel was er niet. In vergelijking met andere jaren moet ik nog veel doen. Ik heb nog maar een dag. Toen ging vanmiddag de telefoon. De medische dienst van J. Hij had met de gymles zijn voet geblesseerd. De verpleegkundige was er niet gerust op en stuurde hem door naar het ziekenhuis. Zwaar gekneusd. Vijf dagen volledige rust. Daarna intapen. Dus nu ga ik alles weer opruimen. Hebben we volgende week een "dikke leesmap". Kunnen we naar de carnavalsoptocht. Lekker naar de film. Happy feet, Ernst Bobby en de rest, Beestenboel keuze genoeg. Kunnen we al naar de pup gaan kijken, niet pas die week erop. Alsof het zo had moeten zijn.

woensdag 14 februari 2007

You tube

Een filmpje gemaakt van de kip en haar kuikens.



Lees ook: tàtá

vrijdag 9 februari 2007

De pups van Gucci (1)



Als je meer foto's wilt bekijken klik op O-nest.

Lees ook: gucci, geboren

Tàtá


De jassen aan. We stonden op het punt om naar school te gaan. Vanuit de tuin komt een kip aangewandeld, op zoek naar eten, dat meestal uitgestrooid word op het terras. Ze was duidelijk niet alleen. Er waggelde veertien donzen licht en donker gele kuikentjes achter haar aan. Luid piepend zodat moeders kon horen waar ze waren. Al onze kippen zitten opgehokt. Maar deze heeft zich al een aantal weken teruggetrokken in de tuin. Zonder dat wij dat wisten. Leuke verassing!

woensdag 7 februari 2007

Sneeuw


Wakker worden. De gordijnen open doen. En dan dit zien. Dat maakt mijn dag al goed.

Gezegdgehoordgeziengelezen(4)

Straks is altijd nu

maandag 5 februari 2007

Geboren

Gucci is moeder geworden van zes pups. Drie teven en drie reuen. Verder weten we nog niets, toch zijn we al in jubelstemming.

Lees ook: gucci

zaterdag 3 februari 2007

Zware tas

Het kernteam was bijeen om de gang van zaken rondom J. te bespreken. Het item wat steeds terugkomt is zijn rugzak. Hij zeult werkelijk waar al zijn boeken heel de week mee. Terwijl er een kluisje op school is waar hij een gedeelte van zijn boeken in kwijt kan. Maar plannen wat je wanneer mee moet nemen is lastig als je niet iedere dag op dezelfde plaats woont. In het weekend is hij thuis en woensdag komt hij naar huis. De rest van de week woont hij bij viataal in een huisje met vijf dove jongens. Ik snap het wel om op "save" te gaan kun je maar het beste alles meenemen. De mentor heeft al verschillende keren hierover met hem gepraat. En het is niet ons probleem maar dat van hem. Ik vind het vooral een gezondheidsprobleem. Kan toch echt niet goed voor je rug zijn om dagelijks vijftien kilo extra me te zeulen. Maar hoe het nu op te lossen valt daar zijn we nog een twee drie niet uit. Een dubbele set boeken thuis neerleggen is een optie, maar dat ondervangt het niet helemaal. Het is een stukje van de oplossing, laten we daar dan maar eerst mee beginnen.

donderdag 1 februari 2007

SBO

Vandaag een uitnodiging gekregen om op het Speciaal BasisOnderwijs te komen praten. In dit gesprek wat plaats vind op de Zonnewijzer, voor de permanente commissie leerlingenzorg, moeten wij onze beweegredenen voor plaatsing van S. op deze school uiteenzetten. Dus: waarom willen wij als ouders, dat S. naar de Zonnewijzer gaat(mag)? Gewoon opgeven, terwijl er plaats is, wil nog niet zeggen dat je kind er automatisch op komt te zitten. Er is al een uitgebreid onderwijskundig rapport geschreven en beoordeeld. En wat andere verslagen. Maar om een positieve beschikking te krijgen, moeten wij eerst nog voor de ballotagecommissie verschijnen.

Gucci


Dat is de naam van de leonberger, deze big mama. Ze is vermoeid, ademt zwaar, heeft een beetje lodderige ogen. Het mag wel van haar en het liefst nu. Ze is in verwachting. En loopt op het laatst. Ze kan ieder moment gaan bevallen. In de kamer staat een grote kraamkrat van hout klaar. Zodat de pups niet door heel het huis kunnen kruipen. We zijn in blijde verwachting en stille afwachting van wat komen gaat. Misschien zit er wel een nieuwe hond voor ons bij. Het zou leuk zijn. Een nieuwe leonberger.

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##