zondag 24 december 2006

Voor als je je verveelt

Vandaag was ik wat aan het surfen en toen kwam ik dit tegen. Leuk voor als je je verveelt met deze dagen. Neem op tijd pauze, het werkt verslavend.

woensdag 20 december 2006

Ik ben getikt

Nee, ik ben niet gek. Maar getagd door iemand op het world wide web. Elke heeft mij getagd. Een soort tikkertje onder bloggers. En als je dan getagd bent moet je vijf dingen van jezelf vertellen die bijna niemand anders weet. Daarna tag je zelf vijf andere weblogs.

Nou de vijf dingen zijn dat:

ik de papiertje van de chocola die ik eet verstop.
ik een hekel heb aan verstelwerk, hup in de zak van max.
ik s'middags graag zittend een "dutje" doe, heerlijk.
ik een bikkel lijk, maar dit absoluut niet ben.
ik van slakken (escargots) hou.

En ik tag:
De site van de
liebelingen , het leven van een gezin met meerdere zieke kinderen.
Een blog van een webmaatje
tashaea

En op meer site kan ik niet komen terwijl ik weet dat er plenty zijn. Ik kijk dus te weinig naar blogs van anderen, een teken voor mij om eens wat meer rond te kijken op andermans blogs.

Kijk voor de spelregels op: www.enthousiasmeren.nl

Fijne Feestdagen voor iedereen



Esther



Lees ook: kerst en kaarten.

zaterdag 16 december 2006

Nieuwe stijl

Er is hard gewerkt. En zie hier het resultaat. Nieuwe kleuren. Groter lettertype. Ik vind het zelf erg leuk om te zien. Het geeft me het gevoel van een grote speelplaats. Om te ontdekken. En die ontdekkingen hier te laten zien. Zie hier al een ontdekking: het webdiertje. Blob.

Adopt your own useless blob! Grappig hè? Maar ik wil meer op mijn blog. Zo wil ik de reakties nog aanpassen. Er is een manier om ze uitgebreider in een frame te laten zien. Ik ga eens rondsnuffelen bij you tube. Ik heb iets gehoord van een overname. Eens kijken of ik ook filmpjes kan maken van de dierenwereld om me heen. En deze dan natuurlijk hier laten zien. Ik heb nog wat plannetjes om aan te werken.
Je kunt maar een hobby hebben. Wel oppassen dat de wederhelft niet gaat mopperen.

donderdag 14 december 2006

Waarom een nieuwe template.

Ik heb een deze week gewerkt aan een nieuwe template. Als je eenmaal begint met bloggen wil je steeds meer. Dus liep ik tegen de beperking van mijn oude template aan met de ronde hoeken. Het zag er heel mooi uit, het oog wil ook wat, daar ben ik het wel mee eens. Maar ik wilde ook heel graag die pictobrowser kunnen plaatsen op een fatsoenlijke manier. Ik kon het frame van de browser kleiner maken, maar dan zie je maar een gedeelte van de foto en valt het bedieningsmechanisme buiten het frame. Ik heb nog geprobeert mijn template aan te passen. Maar het bestand waar de ronde hoeken mee gemaakt zijn was niet te verbreden, dit staat vast in de template. Dus kreeg ik twee vierkante hoeken aan de linkerkant van mijn postframe en twee ronde aan de rechterkant van mijn postframe. Dit kon ik niet oplossen. Dus mijn werkruimte bleef beperkt in die frames. De nieuwe template beslaat een breder veld. Zo heb ik meer werkruimte en ben ik niet gebonden aan die framepjes. En iets anders uit proberen vind ik ook wel weer leuk. Wel wil ik nog proberen om de kleuren aan te passen en misschien het lettertype wat groter te maken. Dat laatste daar ben ik nog niet helemaal over uit. Wat me een beetje tegenviel was dat er niet zo veel templates te kiezen zijn met een breed werkveld in de blogger beta versie. Daar moet in de toekomst nog aan gewerkt worden. Voor nu ben ik weer even tevreden met wat ik heb.

zondag 10 december 2006

Sfeertje

Kerst en kaarten

Komt weer dichtbij. De kerstkaarten zijn al besteld, binnen, geadresseerd met een adressticker, geschreven, zowel zakelijk als privé. Hoeveel? Zo'n tweehondervijftien stuks gaan er dit jaar de deur uit. Dat heb je als je een zakelijke klantenkring hebt. Voorheen kregen de klanten en familie, vrienden en kennissen allemaal dezelfde kaart met dezelfde tekst. Dit jaar heb ik dat veranderd. Het klinkt zo afstandelijk als je op de kaart van je familie, vrienden en kennissen hebt staan: met onze dank voor de prettige relatie gedurende het afgelopen jaar, wensen wij u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar. De drukker heeft twee verschillende teksten moeten drukken dit jaar. Een voordeel heeft die tekst wel, er staat geen jaartal in. De kaarten die ik over had ieder jaar, kon ik naar mensen sturen die ik of vergeten was of nieuw waren.

RSS feed

In het verleden ben ik al eens bezig geweest om een RSS feed te laten lopen op mijn blog. Tot nu toe is het nog niet echt gelukt. Vandaag ben ik weer eens in Feedburner gedoken. Ik hoop dat ik het nu op de rit heb. Als je mijn blog bezoekt, wil je dan eens proberen of het werkt? En laat me dat dan even weten. Bedankt alvast.

dinsdag 5 december 2006

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##