donderdag 31 augustus 2006

Infoavond

Woensdagavond is altijd druk. S. heeft voetbaltraining. Daarna heeft T. voetbaltraining. En dan wil J. nog naar zijn modelbouwclubje. Dit keer was het nog drukker. Man J. moest ook weg. Ik had een infoavond op school van groep 4, de klas van T. Nou had ik het natuurlijk al allemaal uitgedacht hoe ik dat ging doen. Alleen kwam het dan zo uit dat T. thuiskwam als ik er niet was. Dus zou hij een keykoard meenemen met een sleutel van het huis eraan. Hij moest dan de deur op slot doen zodra hij thuis was en naar bed gaan.

S. had gedouched, nog even t.v. gekeken en lag al een half uur in bed te slapen. Ik bracht J. wat vroeger naar zijn clubje, zodat ik op tijd op de infoavond was. Dit alles had ik natuurlijk doorbesproken met T. de dag daarvoor. Hij vond het allemaal prima. Ik zat net achter het bureautje van T. in zijn klas. De juffen hadden zich zojuist voorgesteld. Ging mijn nieuwe mobieltje af, waarvan ik de toon nog niet meteen herkende. Ik verontschuldig me en ging snel naar de gang. T. huilend aan de telefoon. "Ik vind het heel eng als jij er niet bent." Ik stelde hem gerust en ben met verontschuldigingen naar de juffen toe meteen huiswaarts gekeerd. Daar heb ik T. geknuffeld en gezegd dat ik hem niet meer alleen thuis zou laten s'avonds.

zondag 27 augustus 2006

Kindertaal (6)

Zondagmorgen.
We zitten aan het ontbijt.
J. heeft zojuist eieren gebakken voor de kinderen.
S. zit naar zijn brood te kijken met daarop het verse beleg.
Ik zie dat hij nadenkt.
Er verschijnt een lach op zijn gezicht.

Hij zegt:"Mam, ik vind je lief als je mijn ei doorsnijd."

Gevleid verdeel ik zijn brood in stukjes.

donderdag 24 augustus 2006

Wandelende takken


Van de broer van J. kregen we, alweer een paar jaar geleden, een paar
wandelende takken. En zo komt het dat wij nu een heel terrarium vol van die beesten hebben. Als je ze eenmaal hebt kom je er niet meer van af. Het worden er alleen maar meer. Maar daartegenover staat dat ze zeer makkelijk te houden zijn. Tenminste de soort die wij hebben. Je geeft ze iedere week verse hedera(klimop)takken, dan zijn ze al dik tevreden. De takken leggen eitjes, die zijn bruin met een wit knoopje en een millimeter groot. Als je de kooi schoonmaakt dan verzamel je ze en legt ze in een schelp. Na drie a vier maanden heb je nimfen. Zo heet een jonge wandelende tak. Ze vervellen zich drie a vier keer en hebben een levensduur van ongeveer twee a drie jaar. Ze worden tien centimeter groot. Zo nu weet je alles over wandelende takken. Geinteresseerd? Ze zijn in de aanbieding! Wat ze dan moeten kosten? Niks.


woensdag 23 augustus 2006

Kindertaal (5)

We zitten met z'n allen aan tafel en hebben het over poezen.
Zegt S. ineens:"Mam, die poes is zanger."
Ik zeg:"Je bedoeld, zwanger."
We moeten er allemaal om lachen.

maandag 21 augustus 2006

Dierendagboek (11)

Fazant










Er zijn deze zomer niet veel fazanten geboren. Ik heb drie vrouwtjes kunnen ontdekken. Waarvan er een drie jongen had of nog heeft. Maar zij is verdwenen. Misschien vond ze het hier te druk. Die andere twee vrouwtjes lopen hier rond. Eentje is maar alleen. Die andere heeft een jong. Ze lopen samen heel de dag te fourageren. Vandaag kwam ik terug van het sporten. En meteen aan de kant van de weg liep mevrouw met jong. Het jong stak over en moeders erachteraan. Zo lopen ze heel de dag rond vooral langs de randen van de velden. Je ziet ze dan weer hier en dan weer daar. Het is te hopen dat het oversteken goed blijft gaan. Want anders.......

zondag 20 augustus 2006

Beta blogger

Even een tijdje niets van me gehoord of gezien. Dat klopt. Achter de schermen is er wel hard gewerkt aan dit blog. Ik hoop tenminste dat je het kunt zien. Ik ben overgestapt naar blogger beta. Meer mogelijkheden. Maar na de overstap was mijn blog weg. Ik kon het nergens meer vinden. Daar heb ik drie dagen over gedaan, met hulp van het blogger team. Maar het is gelukt. De fijne kantjes moeten er nog aangeslepen worden. Maar ik vind het zelf een vooruitgang. En ik hou wel van verandering op zijn tijd. Hoe vinden jullie dat het eruitziet?

woensdag 9 augustus 2006

Even een dagje niet

Gisteravond S. naar bed gebracht. Nog even rustig achter de computer werken leek me wel fijn. Dus ik ben net aan de gang, hoor ik boven mij gesnik. Ik achter de computer vandaan. Even polshoogte nemen waar dat verdriet nu vandaan komt. S. ligt met dikke tranen op zijn wangen in bed. Hij weet het niet zegt hij. "Ik mis jou zo, en het huis, en durf niet te zeggen dat ze moeten bellen." S. heeft soms last van een soort heimwee. Hij vindt het dan wel leuk, maar kan de gedachte aan mij en thuis dan even niet loslaten. En het vooruitzicht s'morgens dat hij me pas weer om vier uur ziet, maakt hem verdrietig. We spreken af dat hij lekker gaat slapen en als hij dan morgen echt niet naar de doeweek wil, dan mag hij een dagje thuisblijven.

Vanmorgen toen hij opstond zag ik het al. Hij blijft vandaag thuis. Lekker gezellig samen met mama dingetjes doen.

dinsdag 8 augustus 2006

maandag 7 augustus 2006

Kamp

Vroeger. Ja, inderdaad vroeger. Toen ik nog op de lagere school zat, we woonde toen in Zeeland. Ik weet niet meer of het aan het begin of aan het einde van de grote vakantie was. Je kon een hele week van maandag tot en met vrijdag, avonturen beleven. In het bos. Maandag was het indelen van de groepen. Daarna kreeg je een zeil en wat palen. Daar ging je samen een hut mee bouwen. Daar kon je in schuilen en je rugzak met lunch bewaren. We hebben een jaar gehad dat je lek gestoken werd door de muggen. Overal stonden schaaltjes met sponsjes met een geel/bruinachtig goedje erin. Dat mocht je heel de dag gebruiken om je armen en benen mee in te smeren. Het had een typische geur, die je heel de dag door heel het kamp. Als ik het nu ruik denk ik meteen aan het Inkakamp van vroeger. Ook is er eens een jaar geweest dat ze een ontvoering in scene hadden gezet. Met medewerking van de brandweer en politie. Wat is nou spannender als je als kind met de echte politie een zaak op moet lossen. Het Inkakamp bestaat nog steeds, dit jaar al voor de 41ste keer.

Gedeelte van het terrein van de Doeweek Dommelen


Bij ons in de buurt hebben ze ook zoiets. Het heet Doeweek in Dommelen. Dus als je kinderen het wel zo'n beetje hebben gehad aan de einde van de vakantie. Als ze zich en elkaar beginnen te vervelen. Is er voor mama een oplossing. Schrijf ze in voor de doeweek. Dan zijn ze de laatste week van de vakantie onder de panne en maken ze ook nogeens van alles mee. Nee, het is gewoon hartstikke leuk voor die mannen. Zeker als je het liefste buiten speelt en graag met hamer en spijkers bouwt. Dus vandaag hebben T. en S. hun clubhuis gebouwd. Niet van een zeiltje met palen. Maar van een berg hout die daar gestort is en waar de kinderen zelf hun bruikbare materialen uit moeten plukken. Zo'n kamp is toch een leuke afsluiting voor de school weer begint.

zondag 6 augustus 2006

Kindertaal (4)

Een tijd geleden waren we aan het zwemmen in zo'n zwemparadijs. Met golfslagbad en allerlei glijbanen. Toen de golven weer begonnen gingen we het water in. S. zag een man staan in het zwembad die er anders uitzag. Hij vond het nogal raar.

Toen zei hij: "kijk mam die man is gehandinekt."

We hebben er toen erg om moeten lachen. En sindsdien gebruiken wij dit woord in plaats van dat andere woord.

dinsdag 1 augustus 2006

Hittegolf voorbij

Het is verbluffend hoe snel je de regen zat bent. Ik nu al. En het heeft vanmorgen pas een keer een bui gegeven. Die temperatuur voor een dag normaal, om even bij te komen, en om wat te doen in je huis, dat vind ik wel aangenaam. Alles is wel een beetje blijven liggen de afgelopen week. Maar morgen mag de hittegolf wel weer beginnen!!!

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##