vrijdag 30 juni 2006

Afscheid

Mijn oudste zoon nam gisteren afscheid op zijn school. Er zou een eindejaarsvoorstelling zijn op school. Ik had wel gehoord dat hij een toneelstukje/liedje zou doen met de klas. Hij wist nog niet of hij daar wel aan mee wilde doen, zo zei hij. Dat mocht hij op het laatste moment nog beslissen. Er moesten wel nette schoenen mee naar school. Van die leren, donkere. Dus pa J. leende zijn nette schoenen uit. Ook moest hij een nette strakke spijkerbroek aan. In eerste instantie zag hij onze belangstelling niet zo zitten. We hoefde van hem niet te komen. Na enig aandringen van mijn kant, het zou tenslotte voor ons ook de laatste keer zijn, stemde hij toch in met onze aanwezigheid. Dus wij daar gisteren naartoe. Iedere klas zou een voortellinkje doen. Bij het stukje van zijn klas deed hij niet mee. Dus moest er nog iets komen. Hij werd aangekondigd. Ik zag dat hij zijn haardracht nog had veranderd, nadat hij vanochtend thuis weg was gegaan. Een kuif met gel naar een kant. Onze zoon, een puber, een knappe knul, toe aan een volgende stap in zijn leven. Hij had samen met zijn logopediste een lied ingestudeerd. En ik wist van niks. Niemand op deze school had zoiets ooit gedaan. De meeste kinderen zijn doof, andere zeer slechthorend. Dat laatste is hij. Dus een lied instuderen en zingen, is toch wel uitzonderlijk. Daar stond hij. Zeker, en ik kreeg op slag een brok in mijn keel toen de muziek begon. "Denk aan mij" van "Ties"(oftewel Daan Schurmans). Na een tijdje zochten z'n ogen mij. Soulmates hebben dan geen woorden nodig. De emoties gieren op zo'n moment door mijn lijf. Achteraf hoorde ik dat alle dames in de zaal het geweldig vonden, en een traantje hadden moeten wegpinken. Hoe trots kan een moeder zijn?!

woensdag 28 juni 2006

Dierendagboek (8)


Gesignaleerd

Ja, het nestje met kittens wat we nog niet gesignaleerd hebben is vandaag tevoorschijn gekomen. Moeder met drie jongen zaten in het schuurtje waar gevoerd wordt iedere dag. Hier is een foto:


dinsdag 27 juni 2006

Noodweer

De zondag begon redelijk. We hadden allerlei plannen. Grote J. ging met puber J. naar de British Autojumble in Waalwijk. Een gratis evenement voor alle bezitters van Britse klassiekers. Er staan een aantal dealers met onderdelen. Of je kunt zelf je overbodige onderdelen verkopen. Je kunt er picknicken. We hebben eens een jaar cakejes gebakken, om daar te verkopen. Ook neemt onze grabbelton voor twintig eurocent vaak gretig aftrek.

Ik ging met S. naar de Natuurmarkt op 't loo in Bergeijk. Kraampjes met biovoedsel, kruidendokter, kruidenplanten, gesponnen wol, wasnoten, linnen, ivn. Je kon er koffie met biologische koek nuttigen. En natuurlijk de natuurtuin. S. vond het zo interessant dat hij zich er toch wel twee uurtjes vermaakt heeft.

Maar de lucht boven ons hoofd was niet rustig. Al heel de dag niet. Aan het begin van ons bezoek aan de markt drupte het een beetje, maar dit hield toch weer op. Toch maar voorbereidingen getroffen voor de barbeque. Tegen de tijd dat we het vlees erop wilde leggen, kwam er een hele, maar dan ook echt een hele, donkere lucht aan. Zo donker dat iedereen het de moeite waard vond om dit te bekijken door het raam. Ik heb er een aantal foto's van proberen te maken. Het was een zwarte deken die over het landschap trok. Zo hadden we het nog nooit gezien. En inderdaad brak het noodweer uit. De barbeque hebben we toen maar naar binnen verplaatst.


Noodweer, originally uploaded by thatsme(e).

Kindertaal (3)

Er komt een hele donkere lucht aan. In no time valt de regen met bakken uit de hemel. Op ons terras achter het huis stroomt het water door de geultjes richting waterput.


S. roept: "pap, kom 's kijken, hier kan een bootje varen!"

maandag 19 juni 2006

Tandarts

Ik ben net terug van de tandarts. Moest een gaatje laten vullen. Zit nu met een scheve mond achter de computer. Ik weet niet hoe het komt. Maar het is wel zo. Ik ben tegenwoordig bang voor de tandarts. De afspraak van vanmorgen had ik al een keer verzet. Gewoon omdat ik de vorige keer geen moed kon verzamelen. Vorige week zo weinig mogelijk geprobeerd eraan te denken. Vanaf zaterdag remedy rescue druppels ingenomen. Dit om te proberen of ik daar wat rustiger van werd. Maar nee het hielp niet. Zodra ik die kamer inloop en plaatsneem op de stoel, begint mijn hart te bonken. Ik probeer nog terug ter keren naar mijn buikademhaling. Maar ook dit lukt niet meer. Door te vragen waar ik gevuld moet worden en hoe groot de vulling is, probeer ik te inventariseren hoelang en hoeveel werk de tandarts heeft. En ik begin hem te vertellen dat ik zenuwachtig ben en ....... de tranen beginnen te komen. Echt ik, die altijd rustig is en alles overzien kan. Ik heb mezelf niet meer onder controle in de tandartsstoel. Dus verdoofd hij me. Zodra ik klaar ben, voel ik me idioot. Is dat het nu!! Ben ik daar nou zo bang voor!! Voor die tien minuten!! En nu nog een halve dag met een scheve mond lopen.

vrijdag 16 juni 2006

Dierendagboek (7)

De Eenhoornkever

S. is iedere dag te vinden achter in de tuin. Bij de houtsnipperberg. Hij speurt naar iets. Tot nu toe wist ik nog niet wat. Totdat hij het me vandaag liet zien. Hij zoekt dode eenhoornkevers. Hij heeft nu al een verzameling van vijf stuks. Hij vertelde dat ze daar eitjes legde en dan doodgaan. Ze zijn zeldzaam heb eens een keer gelezen. Het mannetje heeft een hoorn op zijn kop, vandaar de naam.

donderdag 15 juni 2006

Kindertaal (2)

J. (13) is uitgenodigd door zijn speltherapeute. Om het jaar op een orginele manier samen met haar af te sluiten. Ze wil hem meenemen naar haar atelier. Om daar te werken met vuur en ijzer en ander materiaal.

Ik:"Leuk voor je. Volgens mij rijdt ze ook motor?"
J.:"ja."
Ik:"Ze lijkt wel een beetje op een man".
J:"Jij ook."

woensdag 14 juni 2006

Uitnodiging

Ik ben begonnen met Flickr. Wat dat is. Een dienst waar je je foto's op internet kunt plaatsen, gratis(tot op zekere hoogte). Vandaar ook die leuke kleine fotootjes in de sidebar. Deze zijn allemaal door iemand uit ons gezin gemaakt. Je kunt 20 mb aan foto's per maand plaatsen. Zo kan ik onze foto's laten zien aan iedereen die ik wil. Moet je natuurlijk wel bereid zijn om zo'n gratis account aan te maken. Je hoeft er niets mee te doen. Maar je kunt ten aller tijden onze foto's bekijken. Vrienden en bekenden krijgen toestemming om onze familiekiekjes te zien. Anderen alleen de foto's die ik aanmeld als public(publiek).Was ik net lekker bezig, en had ik er mijn eerste setjes opstaan, zat ik al aan mijn limiet. Nu wilde ik toch wel verder. Nu heb ik een pro account. Pro staat natuurlijk voor professioneel. Toch wel hip om je foto's op de computer te laten zien. Zo hoef je je digitale foto's niet meer af te drukken. Je mailt mensen en ze kunnen je nieuwste foto's zien. Dus bij deze ben je uitgenodigd om een kijkje te nemen op : flickr.com. De foto's van: thatsme(e).

Papaver, wonderlijk

Dat dit,

dit wordt.

maandag 12 juni 2006

Eindelijk


Vorige week durfde ik nog niet hard te roepen over het mooie weer. Nu wel:"het mooie weer is eindelijke begonnen!!!" Mijn dagritme is meteen omgegooid. S'morgens voordat het warm wordt even de dingen doen die moeten. Dan genieten van de koelte binnen met tennis op de televisie. Of buiten in de schaduw met een boek. S'avonds na acht uur, als het wat af begint te koelen nog wat dingen doen die moeten. Zoals was opvouwen die nu echt wel droog is. Zoveel mogelijk vouwen, want strijken is meteen weer te warm. Op het terras de baskets en potten watergeven. Ook de kinderen genieten volop. Een paar keer per dag wordt er verkoeling gezocht in de vijver. Er worden vriendjes uitgenodigd na school om te komen zwemmen. Dit weekeinde meteen de BBQ ingewijd. Het vakantiegevoel komt dan erg dichtbij. Ja, zodra het zo'n weer is leef ik als een god in nederland.

vrijdag 9 juni 2006

Genieten

Op zo'n zonovergoten dag als vandaag kan ik heel erg genieten van onze tuin. Al theedrinkend geniet ik van alles wat er zich in afspeelt. Pando onze leonberger van tien jaar oud, ligt languit op het terras. Hij slijt zijn oude dag met zoveel mogelijk schaduwplekken op te zoeken. Pickachu onze west highland white terrier ligt in de schaduw op het gras, aan een ketting. Hij kijkt naar de poezen. Moederpoes ligt er nog geen drie meter vandaan uitgestrekt onder een boom De drie jonge poezen spelen vlak in de buurt van haar. Ze zijn op hun hoede, maar weten dat de hond vast ligt. Jonge vogels hoor je roepen naar hun moeder. Deze reageert zodra ze in de buurt is. Een mannetjes fazant roept in het veld, misschien is er wel een vrouwtje in de buurt die hem hoort. Vanuit de vijver klinkt een gekwaak van verschillende kikkers. Ze zijn op vrouwenjacht. Een keizerlibel vliegt heen en weer over zijn terratirium, de vijver. Zodra een andere libel in de buurt komt, gaat hij erachteraan. Regelmatig ben ik te vinden aan de rand van de vijver. Uren sta ik daar te kijken.

dinsdag 6 juni 2006

Dierendagboek (6)

Nieuw leven.




Het weer begint er eindelijk een beetje op te lijken. Dat merk je meteen aan de vijver. Daar begint alles te leven. De kikkervissen zijn uitgegroeid tot dikke koppen met achterpoten. En er waren nieuwe vissen. Er zwommen een stuk of twintig jonge goudwindes rond. Dat soort dingen kunnen mij de hele dag goede zin bezorgen.

donderdag 1 juni 2006

Einde duikavontuur

Vandaag voor de derde keer deze week naar het ziekenhuis geweest. Afgelopen maandag een huidallergietest gehad. Ze plakken een reep met cijfers op allebei je onderarmen. Naast die cijfers doen ze een druppeltje vloeistof. Om en om links en rechts van de cijferstrip. De cijfers staan voor het soort vloeistof. Pollen, onkruid, berken, huisstofmijt, poes, hond, konijn enz. Op de ene arm elf druppeltjes en op de andere arm tien. Dan prikken ze boven op iedere druppeltje door je arm heen met een scherp mesje. Zodat de vloeistof door je huid opgenomen kan worden. Ze deppen de overige vloeistof af. Even een paar minuten wachten en dan zie je de allergische reakties opkomen. Nou mijn ene arm sloeg helemaal uit. Die van pollen en onkruid en berk en huisstofmijt, een beetje poes. Dus geen wonder dat ik hooikoorts heb. S'morgens leken het nog muggenbulten. S'middags was het een plakkaat. En s'avonds had ik een hele stijve onderarm. Dag daarop heel de dag pijnlijke onderarm gehad. Gisteren had ik een raar gevoel in mijn duim. Nu is het pas echt weg.

Dan te bedenken dat ik met een tuinman ben getrouwd en een van mijn hobby is in de tuin werken.

En vandaag moest ik terug voor de histaminetest. Ademhaling test waarbij de ingeademde lucht vermengd wordt met histamine. Deze stof kan een allergisch reaktie op de luchtwegen geven.
Dit herhaal je in stapjes van zes keer. Na vier keer kreeg ik het benauwd. Dan krijg je een puffer om je luchtwegen weer open te maken. Voor de uitslag meteen naar de longarts. En je raad het al, een negatief duikadvies. En de boodschap dat ik lichte asma heb. Of ik volgend jaar toch maar op controle wilde komen. Chips!!

Dierendagboek (5)

Gesignaleerd.

Gisteren viel het me op dat een kat toch iedere keer in de buurt was als ik buiten kwam. Terwijl hij normaal heel de dag niet te zien is. Zijn nest met kittens ligt dan meestal dichtbij. Ik ben polshoogte gaan nemen in de paardenstal. En ja, daar zaten drie kittens.

S'middags riep J.: "mam kom eens gauw kijken, er lopen jonge poezen over het gras." De moederpoes was bezig om ze naar het varkenskot te lokken. Daar wordt iedere dag gevoerd. Vanmorgen was ik dus benieuwd of er jonge katten zaten. En ja, ze waren er. Ze schoten meteen onder een kast zodra ik binnenkwam. Zojuist heb ik ze in het geheim gefotografeerd. Zie hieronder het resultaat. Zijn ze niet beeldig?


## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##