woensdag 31 mei 2006

Ingeslikt

Tussen twaalf en een uur vandaag ging de telefoon. De juf van J. aan de telefoon. Ze was met J. op weg naar het ziekenhuis. Wat was er dan gebeurd? Nou J. had handenarbeid en zat met twee nietjes in zijn mond te spelen. Van die nietjes die nog niet gebruikt zijn. Iemand vroeg hem iets, en om antwoord te geven, slikt hij pardoes die nietjes in. Dus nu waren ze op weg naar het ziekenhuis, om foto''s te laten maken. Ze zou me telefonisch op de hoogte houden. Ze hebben in totaal drie foto's gemaakt. En daar waren geen nietjes op te zien. Nou de komende dagen in de gaten houden of hij koorts of buikpijn krijgt. Het is te hopen dat de nietjes zonder schade aan te richten via de natuurlijke weg weer eruit komen. Ja, heb ze maar groot!

maandag 29 mei 2006

Duiken

Mijn duikcursus is al begonnen. Of ik er mee door mag gaan is nog maar de vraag. Ik moet ook nog medisch gekeurd worden. Maar aangezien mijn duikschool aanneemt dat ik gezond ben, ben ik al aan het duiken. Mijn huisarts is toevallig jarenlang duikarts geweest bij het ministerie van Defensie. Toen hij hoorde dat ik aan hooikoorts leed, vond hij het toch erg belangrijk dat mijn luchtwegen getest werden. Dat betekende een doorverwijzing naar de longfunctie afdeling van het ziekenhuis. Vandaag dus een LF(longfunctie) test gehad. Je krijgt een mondstuk in je mond, dat verbonden zit aan een apparaat dat je longinhoud meet. Een knijper op je neus, zodat je alleen door je mond kunt ademen. Eerst gewoon ademhalen. Alles wordt geregistreerd door de computer Op het beeldscherm zie je je in en uitademing. Daarna moest ik heel veel lucht innemen en die met een stoot uitblazen, totdat je je tenen voelt. Morgen moet ik terug voor de uitslag bij de longarts. Is deze niet zoals het hoort dan krijg ik nog een uitgebreide test. Een histaminetest. Om te kijken of ik allergisch ben voor perslucht. En hoe mijn allergie op mijn luchtwegen reageert. Als ik te allergisch ben dan krijg ik een negatief advies om te duiken. Zo niet dan volgt mijn medische keurig. Van de ene kant wel balen. Van de andere kant wel goed want er zou je toch maar wat gebeuren als je diep onder water zit.

donderdag 25 mei 2006

Mooi weer

Heel de week kijk ik s'ochtends uit het raam en denk:"alweer regen." Ook denk ik:"als het nu regent kan dat niet meer vallen op vrijdag, zaterdag en zondag." Dat zijn de dagen dat wij gaan rijden. Hoezo rijden? Nou rijden met de oldtimers. J. zegt wel, dat het hem niet zoveel uitmaakt. De auto's kunnen wel tegen regen. Maar toch heeft hij het liefst dat zijn "kindjes" niet nat worden. Wij gaan er nog steeds vanuit dat het droog weer zal zijn. Optimisten.

dinsdag 23 mei 2006

Hobby's

In een gezin van vijf personen wordt er heel wat aan hobby's gedaan.
Zo zitten twee van mijn jongens op
voetbal. T. is begonnen met voetbal nadat hij zwemdiploma A, B en C op zak had. Hij speelt bij de E1 en S. speelt bij de F2. Ze trainen een keer per week. Op zaterdagmorgen spelen ze een wedstrijd. Vanaf dat je tien jaar bent ga je naar de D. Dan moet je voortaan twee keer per week trainen. S. heeft daarnaast zwemles, hij is bezig met het halen van zijn B-diploma.
T. doet sinds kort aan
breakdance. Hij heeft in vier weken level een gehaald. En dat leverde hem een gele bandana op.
Alledrie mijn jongens zijn eerst begonnen met zwemles. Vanaf dat ze twee maanden oud waren ging ik met ze babyzwemmen. Voor J. werd het diploma A, B en C. Door met zwemvaardigheid een en twee. Hij wilde blijven zwemmen. Dan wordt je lid van een zwemvereniging.

.

Hier train je je techniek en kun je aan zwemwedstrijden meedoen.
Vorig jaar is daar duiken met perslucht bij gekomen. Hij heeft een cursus gedaan voor scuba duiker te worden. Nu is hij om de week een middag te vinden in het zwembad of buiten, om te duiken. Duiken doe je altijd met een buddy. Dit is een kameraad, die controleert je materiaal en helpt je ook in noodsituaties. Het is een soort waterscouting, maar dan onderwater.

.

J. heeft een grote hobby en dat is modelbouw. Hij is bezig met een spoorplan. Daar komt veel bij kijken. Miniatuurbouw, electrotechniek, knutselen, fantasie en creativiteit.
Pa en ma hebben ook hobby's. J. doet in oldtimers. Restaureren en rijden bij mooi weer.We zijn lid van een merkenclub. A.s. weekeinde gaan de oudste twee, J. en T., voor het eerst mee, als navigator. Wij gaan voor de tiende keer de octagon tour rijden. Dit is een rit uitgezet in een achthoek. Je rijdt vier etappes op zaterdag en de volgende vier op zondag. En zo ben je weer aan het begin. Dit jaar gaat de rit van Ell naar Well - Doesburg - Garderen - Haarzuilen - Numansdorp - Essen - Mol. Op de startlocatie krijg je een routeboek.
Sinds enige weken zijn ook wij gestart met een duikcursus. Wij zijn begonnen aan de cursus Open Water Duiker. Het is gebaseerd op veel herhaling zodat alle handeling automatisme worden. Je kunt het vergelijken met een autorijles. We beginnen met set opbouwen, dan gaan we duiken. Onder water doen we oefeningen. Zoals luchtautomaat uit je mond, opzoeken van je automaat d.m.v. armgebaar. Duikbril afzetten. Opzetten en water eruit halen. We eindigen met set afbreken. J. en ik vinden het allebei helemaal gaaf. Ondanks intensief les hebben we allebei een gevoel van ontspannenheid. Er gaat heel veel rust vanuit. Echt leuk om te doen.

donderdag 18 mei 2006

Terug van weggeweest


Tegen iedereen vertellen dat je een weblog hebt. Een tijdje je best doen. En dan ineens niks meer. Ik weet het, dat kan niet. Maar ja, een gezin. Kinderen en man vrij. Dan vliegt de tijd om. Tijd om achter de computer te zitten is er dan ineens niet meer.

kast & zo old furniture

zeepwinkel

We zijn een paar dagen weggeweest. Lekker uitwaaien in Domburg. Het was letterlijk uitwaaien. We starten in Middelburg. Op ons logeeradres werden we pas op het einde van de middag verwacht. We dachten daar leuk koninginnedag te kunnen vieren. Maar er waren niet echt activiteiten gepland. Dus werd het een beetje winkelen en terrasjes hoppen. Kast & Zo is een zaakje waar je echt eens moet gaan kijken als je er bent. En de zeepwinkel vonden we erg leuk. Daar hebben we een doosje gekocht. Niet gevuld met bonbons maar met allerlei gekleurde zeepjes.

stayokay Domburg

Tegen een uur of drie vertrokken we naar de stayokay in Domburg. Het weer was guur en toen we aankwamen zagen we de mensen langs het strand lopen met hun handschoenen aan. Ja, en die had ik nou net niet ingepakt. Want natuurlijk hadden wij gerekend op goed weer. Dat hebben we niet echt gehad. Maar wij lieten ons niet kennen en hebben gewoon gezellige dingen gedaan.

Vlissingen

Zoals een dagje Arsenaal in Vlissingen. Alles over vloten, piraten, zeeslagen. Het onderwater leven in zee. Aaibassin met roggen en hondshaaien. Een echt kraaiennest, boven kijk je uit over Vlissingen. Je ziet de containerschepen af en aan varen. S'middags een tuutzak friet en gezellig boten kijken die binnengeloodst worden.

Een dagje werkeiland Neeltje Jans met een boottocht.

En een dag gewandeld, jawel in de regen. Zonder J., pubers houden immers niet van wandelen. Van Domburg naar Oostkapelle en weer terug. Daar gewinkeld. Tenminste dat wilde we doen. Op dinsdag zijn er maar een paar zaakjes open. En ik had geluk, want het was een kledingzaakje met als toepasselijke naam die dag "de Zon" en een kralen/sjalen zaakje naast elkaar.

De laatste dag hadden we kaartjes voor zwembad de Parel in Domburg. Met vijftien graden lagen wij optimistisch buiten in de zon. Op de terugreis naar huis werd het almaar warmer in de auto. Hoe dichter we bij huis kwamen hoe warmer het werd. Tot de thermometer zevenentwintig graden aangaf. Thuis was het deze dagen een stuk aangenamer van temperatuur geweest.

Maar iedere avond een wandeling langs het strand maken. Vers aangespoelde schelpen zoeken. De zilte lucht ruiken. Het ruisen van de zee horen. Onze kinderen die spelen in het zand en daar geen genoeg van kunnen krijgen. De schoonheid van stayokay Domburg en zijn levendige natuur eromheen. Het heeft iets, wat maakt dat wij ieder jaar hier een keer terugkomen.

het heeft iets

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##