vrijdag 28 april 2006

Dierendagboek (4)

Merelnest




In de beukenhaag die onze tuin verbind met het bos, zit een merelnest. En omdat de haag nog niet groen is van het blad is het nest goed zichtbaar. Er liggen 3 jongen in.



woensdag 26 april 2006

Dierendagboek (3)

Iedere dag begint het meer te leven in de tuin.

De zwaluwen zijn er weer. Ze vliegen heel laag over het wateroppervlak en scheppen met hun snavel water. Dat gebruiken ze om hun nest te bouwen. Het is leuk om te zien. Ze kwetteren als een stel meiden bij elkaar. En iedere keer maken ze weer hetzelfde rondje.

In de vijver begint het leven ook op gang te komen. Zo zijn de kikkervissen uitgekomen. Ze blijven op een kluitje bij elkaar hangen. Voedsel hoeven ze nog niet te zoeken, ze eten de restanten op van de eitjes waar ze uit zijn gekomen.

Ook de salamander liet zich zien. Zodra het mooi weer is en warmer aan de oppervlakte, komt hij lucht happen. Meteen duikt hij al zwiepend met zijn staart snel naar beneden.

En de grote bruine_kikker is ook gezien.

Het mierenvolk is hard aan het werk. Overal op de terassen verschijnen hoopjes zand. Dat is minder plezierig. En daar ga ik ook iets aan doen.

Toch is het iedere dag weer genieten.

dinsdag 25 april 2006

Kindertaal (1)

Vraagt de logopediste aan S.:"Hoe heet de vrouw van een boer?"

Antwoord van S.:"Een koninginneboer."

Dierendagboek (2)

de vissen in de vijver



maandag 24 april 2006

Dierendagboek (1)

Afgelopen weekend waren ze er weer. De reeën. Met z'n drieën stonden ze rustig te grazen in het veld. Het zien van een ree maakt mijn dag altijd helemaal goed. Ik heb er ook een sport van gemaakt om ze te spotten. Ik onthoud de plaatsen waar ik ze zie. Hier in de buurt zijn toch zeker wel drie plaatsen waar ze nu regelmatig te zien zijn. Als we onderweg zijn met de auto is het altijd leuk om te tellen. Op de terugreis van vakantie vanuit Frankrijk, hebben we er eens achttien geteld.

Deze week hoorde ik de fazant weer roepen. Hij zit graag op een uitkijkpost. s'morgens is hij daarom regelmatig te vinden op de composthoop in het bos. Enige weken geleden liep ik met de honden door het bos. En daar liep een fazantenpaar. Maar snel rechtsomkeer gemaakt. De honden hadden niets in de gaten.

Als de poes niet komt eten liggen er ergens kittens. De poes is al drie dagen niet op komen dagen. Dus er ligt ergens een nestje jongen katten.

Vanmorgen hoorde ik de specht in het bos. Hij zat te tikken tegen een boom. Hij zit wel eens in de tuin. Zodra hij opschrikt vliegt hij met veel kabaal al springend weg. Het is een bonte_specht. De groene_specht leeft hier ook. Zijn favoriete plek is een veldje aan het begin van de straat. Daar zit hij nog al eens op de grond.


In onze vijver leven een heleboel vissen. Zelf hebben we er maar vier uitgezet. Goudwindes. De vijver ligt er nu al drie jaar. En sinds de vissen uitgezet zijn hebben we ze niet meer gezien. Tot gisteren. J. is een natuurlijk vijverfilter aan het maken. Dus moest de vijver bijgevuld worden met water. Hierdoor onstond er stroming. Daar houden vissen van. Dus al de vissen in de vijver, gingen in de stroming zwemmen. Een school van achttien stuks; en in de diepte eronder, vier grote goudwindes. Van dertig centimeter lang. Die andere vissen hebben wij nooit uitgezet. Ze zijn zwart van kleur en sommige zijn nu oranje aan het kleuren. Dus je zou zeggen dat het een soort goudvis is. Ze zijn tien à twaalf centimeter. Nu weten we de reden waarom de reiger onze vijver zo graag een bezoek brengt. Er zit genoeg vis in voor een lekker maaltje.


donderdag 20 april 2006

Blauwe druifjes

Poes




De populatie poes kan per jaar erg wisselen. Er is een jaar geweest dat er hier vijftien rondliepen. Nu lopen er vijf rond. Waarvan er een hoogzwanger is. Het is iedere dag maar afwachten of ze komt eten. Want zo niet, dan heeft ze ergens een nest jonge katten liggen. Helaas zijn ze wild. Dus legt ze ze ergens neer, zodat ik ze niet vind. Echte boerderijkatten. Om de muizen rond het huis te vangen. Dit doen ze dan ook. Er lopen er nu twee bij die tam zijn. Hun moeder is vorig jaar aangereden en overleden. Toen heb ik de kittens geadopteerd. In een doos in de keuken hebben ze hun eerste weken doorgebracht. Deze twee poezen slapen s'avonds in de hal bij de honden. Prima maatjes zo bij elkaar. S'morgens krijgt het spul eten en dan durven ze allemaal dichtbij te komen. Zodra ze hun buiken vol hebben verdwijnen ze naar de paardenstal om hun roes uit te slapen van de nachtelijke avonturen. Of ze gaan prinsheerlijk in de zon liggen uitbuiken boven op de konijnenkooi.

woensdag 19 april 2006

Veertig jaar


Ik ben dit jaar veertig geworden. Zo voelt het niet. 'k Heb er ook geen moeite mee, moet er wel bij zeggen dat ik meer interesse heb voor de advertenties van crèmes. Volgens de advertenties ben ik nu een vrouw met een rijpere huid. Wat ik doe om mijn huid te pleasen? Daar moet ik wel even over nadenken. En ik kom tot de conclusie dat ik eigenlijk best veel doe om er jong uit te blijven zien. Wat dan. Nou. Om de drie maanden naar de schoonheidsspecialiste. Anderhalf a twee liter water drinken per dag. Wekelijks scrubben om dode huidcellen te verwijderen en cellulitus tegen te gaan. Inderdaad dit zit niet in je gezicht, maar op je benen. Smeren, dagelijks met dag en nachtcrème. Ik smeer al jaren oil of olaz. En ben sinds twee jaar overgestapt op regenerist van dit merk. Deze crème verdubbelt de celvernieuwing.

Maar begin van dit jaar ontdekte ik, tot mijn schrik, twee vlekken op mijn gezicht. Daar was ik niet blij mee. Precies aan de zijkant van mijn neusvleugels. Vette zalf, lavendelolie tegen schimmelinfectie, vochtinbrengende crème, hormoonzalf. Ik heb het allemaal geprobeerd. Het werd soms wat minder, maar echt weggaan deed het niet. Soms was het zo erg dat ik het moest camoufleren met zo'n huidskleur stift. En daar hou ik nou net niet van. Naar de dokter gaan was ook een optie. Maar alleen al de gedachte om dit uit te moeten leggen, weerhield me ervan. Dit weekeinde ging het echter jeuken. Ik kon het ook niet laten om te krabben. Het werd roder en echt lelijk. Dus er bleef niet anders over om toch de dokter maar een bezoekje te brengen. Binnen twee minuten stond ik weer buiten met een zalfje. Dit heb anderhalve dag gesmeerd en ik moet zeggen het ziet er beter uit. Toch ben ik wel wat opgelucht. Dat moet ik toegeven. De cijfertjes doen er dan wel niet toe, maar ik wil er wel goed uitzien.

zaterdag 15 april 2006

Vrolijk Pasen allemaal

Gemaakt op school door J.

Pasen

De kinderen zijn er al heel de week mee bezig op school. Met pasen krijgen ze een paaswerk-boekje, zoals met kerst een .......werkboekje. Goed zo. Een boekje met allemaal werkjes rondom pasen. Zoek de verschillen, boter kaas en eierenspel, paashaasdoolhof, eieren bezorgen. En bij alle werkjes die ze doen worden ze deze week beloond met een chocoladepaasei. Op school hebben ze ook een eiertikspel. Ieder kind moet een gekookt ei mee naar school nemen. Die van S. moest voorzien worden van een laagje nagellak, want dat maakt sterker. De kinderen verzamelen op het schoolplein met hun ei. Dan gaan twee kinderen van verschillende klassen tegenoverelkaar staan en zeggen ze een rijpje op:


tik, tik, tik
jij en ik
eitje groot, eitje klein
wie zal hier de koning zijn?
Dan tikken ze hun eieren tegenelkaar. Degene met het kapotte ei valt af. En zo gaan ze door totdat er een winnaar is. Dit is dan de Koning of Koningin. Deze wordt op een troon gezet en krijgt een kroon en een zak chocolade eitjes. Het leuke ervan is dat het altijd een verassing is wie er wint. Jong of oud.
En ook bij de logopediste kreeg S. als beloning voor het harde werken een ...... sticker. Weer goed. Bij J. op school hadden ze de eitjes verstopt in het schoolgebouw en mocht de bovenbouw overal zoeken. T. heeft vanmiddag eieren gezocht op de voetbalclub. Daarna mochten ze nog penalty's schieten. Omdat het zo'n slecht weer is geweest, staan wij tweede paasdag aan de zijlijn van het voetbalveld. De inhaalwedstrijden zijn dan gepland. T. en S. moeten voetballen. De een s'morgens en de ander s'middags. Het is te hopen dat het een beetje weer is. Dat verzacht het verplicht op het voetbalveld staan een beetje. En ik ben vergeten paaseitjes te kopen om te verstoppen. Dacht het nog even in de winkel te doen. Maar in de winkels is geen paasei meer te vinden. Toch raar, want pasen moet nog beginnen.



Spciaal gestylde eierdopjes.




Gemaakt door onze kunstenaar J.

vrijdag 14 april 2006

Een goede vriend


Een plekje in ons huis,
met een prentje,
een kaarsje,
en een takje met bloemen.

woensdag 12 april 2006

Woensdag


Woensdag is een van alles wat dag. Een beetje schooldag, poetsdag, kinderen thuisdag, voetbaltrainingendag, zwemlesdag. Dat maakt het vooral rond het avondeten erg hectisch. Twee kinderen die naar voetbaltraining moeten. De een moet van te voren omkleden, de ander doet dat zelf. Een man die thuiskomt en eten wil. Een kind dat naar zwemles toe gaat. En die daarna nog naar de modelbouw clubavond wil.Een taxichauffeuse die moet zorgen dat iedereen op tijd op zijn plaats is. Eten gebeurd daarom in etappes. De een wil eten voordat hij naar het sporten gaat. De ander erna. Weer een ander een beetje ervoor en een beetje erna. Dus het is de dag van de eenpansgerechten. Wanneer je wilt eten schep je wat op uit de pan. Je bord schuif je in de magnetron. Zet de opwarmfunctie aan. En na een paar minuten kun je eten. Van een sociale gebeurtenis is geen sprake. Je zit meestal alleen aan tafel. En ik eet een beetje ervoor, ertussenin en erna. Als je het eenmaal gewend bent valt het wel mee. In het begin was het nogal passen en meten. Gewoon om vier uur beginnen met koken. Tegenwoordig loopt dit alles op rolletjes.

dinsdag 11 april 2006

Tattoo!



Er was een pakketje bij de post. Een jaar of twee geleden speelde ik met de gedachte om een tatoeage te laten zetten. Vanaf het moment dat ik dat wilde ben ik eens rond gaan kijken. Nou op het strand liep iedereen met zo'n ding! En ze leken ook nogal veel op elkaar. De favouriete plek is net boven de bilnaad. Of ligt dat aan mij dat ik dat zo vind? In ieder geval vond ik het opeens niet meer zo'n 'must have'. Maar dit was precies wat ik zocht: niet te definitief en mooi. Een bodystamp. Het is een stempel voor op je lichaam. Je hebt een inktpad en kiest daarbij de afbeelding die je leuk vind om op je lichaam te stempelen. Het lijkt net een echte tattoo. Als je er genoeg van hebt of je wilt hem op een andere plaats dan verwijder je hem met make up remover. Zo gezegd zo gedaan. Dus j. moest een foto maken om te laten zien hoe het eruit ziet. Het stempelen mislukte deze keer. Verwijderen met remover. Dat ging niet zo gemakkelijk als me verteld was. Met als gevolg dat ik nu overal bodystamps heb die er de komende dagen af moeten slijten.

maandag 10 april 2006

Sporten






s'Maandag's begin ik altijd sportief . Dan ga ik naar fysio fitness franssen. Mijn sportschool. Al zo'n acht jaar, twee keer per week. Niet zo'n macho-sportschool. Krachtpatsers met van die dikke spierballen, die kom je daar niet tegen. Wel veel mensen die revalideren van een blessure. Twee keer per week ben ik daar te vinden. Trainen met apparaten. Lopen, crossen, fietsen, aquajogging. Daar werk ik me echt in het zweet en probeer ik mijn conditie op peil te houden. Vorige week gestart met looptraining op de loopband. Begonnen met een minuut wandelen, een minuut lopen, 12 minuten lang. Dat ging goed. Deze week 2 minuten lopen en twee minuten wandelen, 15 minuten lang. Nou dat vond ik toch wel pittig. Maar al dat sporten wordt beloond met een half uurtje zonnebanken.

In de zomermaanden komt daar nog tennissen bij. Ik neem lokaal deel aan de gemengde en de dames competitie. Altijd leuk en afwisselend. Iedere week weer iemand anders om met en tegen te spelen.

Ja, sporten is toch wel een hobby van mij.



zondag 9 april 2006

Gespot







Drie reeën die de weg zoeken.

Lente.


Een goed moment om een nieuwe weblog te beginnen. Het gevoel van fris en nieuw dat past bij de lente. Wat ga je nu schrijven in zo'n log? Nou gewoon van alles wat mij bezighoud.

Mijn kids, ik heb er drie. Jongens. In de leeftijd van 7, 10 en 13 jaar.

De natuur om me heen. Wat groeit en bloeit er. Wat leeft er. De verrekijker ligt altijd binnen handbereik. De kikkervisen staan op de keukentafel. En over alle dingen die ik tegenkom in het dagelijkse leven.

Een echte huismanager(deze term las ik ooit een in een weekblad, sprak me erg aan) ben ik.

Ik regel alles in en om huis. Van taxichauffeuse tot huishoudster.

## ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ♡ ##